hur man fixar en klämmas nerv i handen

En klämd nerv i handen kan orsakas av ett antal villkor, bland annat artrit, cystor, diabetes och till och med karpaltunnelsyndrom. Karpaltunnelsyndrom påverkar handleden men symptomen är oftast kände i fingret och handen också. Ibland är det ulnarisnerven, som sträcker sig ner armen i sidan, att påverkas. Fastställande av en klämd nerv innebär ofta en kombination av behandlingar såsom vila, immobilisering, is, värme, medicinering och motion. Dock är det alltid bäst att träffa en läkare för en ordentlig diagnos.

Korrigera en klämmas nerv In Your Hand


1.
Vila handen. Stoppa alla aktiviteter direkt. Applicera en hand stag eller skena för att förhindra rörelser i några dagar.
2.
Ta anti-inflammatorisk medicin. Ta två ibuprofen eller naproxen piller var fjärde till sjätte timme, har fortsatt fram till inflammation, smärta och domningar borta.
3.
Ansök is. Lägg is i en kylklamp och placera förpackningen på din hand så att det direkt är komprimerad mot nerven eller källan av domningar och smärta. Håll is på handen i 15 till 20 minuter. Upprepa is behandlingar varje tre-fyra timmar. Fortsätt att använda is tills den första inflammation, smärta och domningar har klingat av lite.
4.
Använd värme. När den första inflammationen är under kontroll, använd en värmedyna i 15 till 20 minuter flera gånger per dag. Fortsätt att använda värmedynan tills alla symptom är borta.
5.
Motion handen. Sakta böja handleden mot dig med din drabbade handen öppen och vid din sida. Håll denna position i fem sekunder. Göra 10 repetitioner och tre totalt uppsättningar av denna övning. Därefter böja handleden nedåt och bort från dig. Håll denna position i fem sekunder. Har tre uppsättningar av 10 repetitioner. Slutligen, sträcka på fingrarna och tummen utåt så långt som möjligt. Håll denna position i fem sekunder, och sedan koppla. Upprepa 10 gånger och gör tre totalt set.
6.
Prova massage. Massera din hand försiktigt kan också bidra till att lindra din klämmas nerv smärta och domningar. Massage kan slappna av nerv och potentiellt minska ärrvävnad, vilket är en stor bidragande orsak till återkommande skador.

Tips och varningar


 • Se till att få is på handen de första två eller tre dagar. Ice minskar inflammation, smärta och domningar genom att begränsa flödet av blod till hands (vasokonstriktion). När din inflammation och domningar avta lite, kommer värme att främja blodflödet som blodet transporterar näringsämnen och syre som behövs för att läka.
 • Stretching och styrka-building övningar kan potentiellt bidra till att mildra den svullnad som klämmer nerven. Motion ger också mer stabilitet i handen som kan lindra trycket från handen nerverna. (Se medel 1 och 2 nedan för fler övningar)
 • aldrig tillämpa isen direkt mot huden. Detta kan orsaka en förfrysning skada. Låt inte dina symptom att fortsätta i mer än ett par dagar. Din nöp hand nerv kan orsakas av ett mer allvarligt tillstånd.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.