hur man kan balansera östrogen

Östrogen är en av de främsta hormoner som direkt kvinnans menstruationscykel. Kvinnor som har en hormonell obalans kan det hända att de har för lite eller för mycket östrogen, vilket kan orsaka svängningar i menstruationscykeln. Detta kan göra det svårt att förutsäga menstruation eller bli gravid. Klimakteriet är också en vanlig orsak till östrogen obalans, ofta i form av östrogen dominans. Balansera östrogen med sin motsvarighet, progesteron, kommer att bidra till att reglera menstruationscykeln och lindra symptom på klimakteriet.
1.
Reda på om din östrogennivåerna är låga eller höga. Detta kan göras av din läkare, som kommer att utföra blod arbete under en viss punkt på din menstruationscykel för att få en bild av ditt allmäntillstånd. Låg östrogen kan korrigeras med kosttillskott medan höga östrogen, som också kallas östrogen dominans, kan balanseras med progesteron.
2.
Fråga din läkare om p-piller för att balansera dina hormoner. Om du inte försöker bli gravida och inte går igenom klimakteriet, kan detta alternativ vara tillgängliga för dig. P-piller kan innehålla östrogen och gulkroppshormon, eller helt enkelt progestin. De kan balansera östrogen frågor och kan skapa en stadig, regelbunden menstruationscykel.
3.
Höj din östrogen genom att ta en östrogen tillskott, som t. ex. Premarin. Om du funderar på att komplettera din östrogen naturligt, kan du ta ett kosttillskott soja isoflavone eller öka ditt intag av sojabaserade livsmedel, såsom tofu. När komplettera din östrogen naturligt är det viktigt att fortsätta att arbeta med en läkare-en kraftig ökning av östrogen kan försena ägglossning och menstruation
4
Balans hög östrogen genom att ta ett progesteron tillägg. . Bioidentical progesteron syntetiseras från vilda jams eller sojabönor och är tillgängliga genom recept eller över disk krämer och piller. Kvinnor som försöker bli gravida kan ta progesteron tillägg från dagen efter ägglossningen fram till dagen före väntad mens, kvinnor som använder progesteron under klimakteriet kan använda tillägget kontinuerligt.
5.
Motion. Bibehålla en hälsosam vikt är nyckeln till att balansera östrogenproduktion. Fettvävnad producerar mycket östrogen, minska överflödigt fett kommer också att reglera östrogenproduktion
.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.