hur man kan bli av en stor läpp öm

Ett av de värsta bilderna för att hitta i din spegel är en stor läpp ont. Den ömma sprider vanligen över läppen och på huden runt munnen, vilket gör det svårt att dölja med smink. Orsaken till öm är herpes simplex virus-1. Sådana sår kan återkomma flera gånger under hela livet. Det är goda nyheter, dock. Du kan behandla sår så att de försvinner snabbare och få dig mindre smärta
1.
Håll händer och fingrar borta från sår, så att du inte frestas att skrapa eller klämma den. Om du öppnar blistern kommer pus och klar vätska infektera andra områden av läppar och ansikte.
2.
Rengör huden med en ren handduk och antibakteriell tvål. Använd mycket varmt vatten, eftersom det kommer stöd i sterilisering av området och undvika infektion.
3.
Scrub i försiktiga rörelser med den varma tvål tvättlapp att helt rengöra hela ansiktet. Lämna området där öm ligger till sist för att undvika spridning av läckage till resten av ansiktet.
4.
Applicera en petroleum-baserad salva till ditt munsår för att försegla den och hålla den från att läcka. Använd den tätt runt såret och sedan direkt på såret.
5.
Köpa och använda en over-the-counter kall öm medicinering om symtomen kvarstår. Om du har en envis ont eller täta återfall, se en hudläkare för behandling och prevention.
6.
Tala med din hudläkare om L-lysin eller andra läkemedel eller kosttillskott som har visat sig minska utbrotten av herpes och munsår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.