hur man kan förhindra födelsemärken i ansiktet

Födelsemärken kan drabba människor i alla åldrar, ras och kön. Hudfläckar, medicinskt kallas nevi, uppstå när hudceller såsom melanocyter växa i stora grupper och distribuera hela huden. Melanocyter är hud celler som producerar den naturliga pigment i huden färg. Födelsemärken kan förekomma på någon del av kroppen, och i vissa sällsynta fall kan vara cancerogena. Orsaker till mullvad utveckling inkluderar ärftlighet och överdriven solexponering. Tyvärr, vilket hindrar utvecklingen av mol är omöjligt. Men om du följer några enkla tips du kan drastiskt minska risken för att utveckla mol i ansiktet av solen.
1.
Applicera solfilter till ansikte och kropp 30 minuter innan du utsätter huden för solljus. En sol skärm med SPF (solskyddsfaktor) 15 eller högre rekommenderas. Solfilter kommer jämnt fördela solens skadliga strålar i hela huden, för att undvika sol-relaterade hudskador och villkor som mullvadar och solbränna.
2.
Använd bredbrättad hatt soliga dagar att undvika överdriven solexponering i ansiktet. Välja en bredbrättad hatt till skillnad från en keps på en varm, sommardag kommer att dramatiskt minska risken för ansiktet som direkt utsätts för solens strålar.
3.
Sätt på ett par nyanser. Solglasögon inte bara avleder solens strålar borta från ögonen utan även kan ge minimalt skydd av mole utveckling under ögonen och områden i näsan som omfattas av brädden av solglasögon.

Tips och Varningar


 • alltid hitta en källa till skugga när du är utanför i solen. Även om målet att solskyddsmedel är att skydda huden mot skadliga strålar, kan personer som har känslig hud ofta höra att solfilter inte vara tillräckligt för att förhindra hudåkommor som mullvadar, fräknar och solbränna.
 • Rådgör alltid din hudläkare om mullvad förebyggande, undersökningar och behandling. En hudläkare kan bättre tillgång till din hudtyp och genetiska historia om utvecklingen av mullvadar. Undvika överdriven exponering för solen. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i allvarliga hudåkommor såsom cancer mullvadar och blåsor sön

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.