hur man läka nervskador i ländryggen

En klämd nerv i ländryggen i ryggraden kan leda till neuropati över tiden. Detta kan vara en följd av ett diskbråck, spinal stenos eller skolios. Om du har neuropati i ländryggen, kan du uppleva stickningar, domningar, svaghet och kanske förlamning i nedre extremiteterna. Det är möjligt för dessa nerver att läka med tiden med rätt vård, men det tar tålamod
1.
Eliminera orsaken till klämmas nerv. Du kan behöva sjukgymnastik, vila eller operation för att ta bort det som skapar trycket på på nerven. Om nerven är i kläm, kommer det inte att få näring för att läka.

Det är också viktigt att förhindra permanenta skador. Om nerven har haft svår nekros, kan det aldrig helt läka.
2.
Vila skadan. Gör inte övningar eller aktiviteter såsom löpning eller lyfta den stammen ländryggen. Det kan ta upp till 18 månader att läka nerven helt.
3.
Ta växtbaserade tillägg som främjar nervernas funktion och hälsa. Dessa inkluderar valerianarot, lakrits, johannesört och ingefära. Ta dessa upp till tre gånger dagligen för att ge nerverna med näringsämnen som behövs för att läka.
4.
Ta en B-vitamin dagligen komplex. B-vitaminer hjälper nervledning och har visat sig hjälpa till att läka skador från karpaltunnelsyndrom.

Tips och varningar


 • Om du är orolig för omfattningen av nervskada du har upplevt, din läkare kan beställa ett test nervledning som avgör vilka nerver påverkas och i vilken utsträckning. Detta kan hjälpa dig sätta upp realistiska mål för att läka nervskador.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.