hur man mäter kvinnligt håravfall

Även om håravfall är normalt betraktas som en mans lön för att nå medelålders, kvinnor också kan drabbas av en viss grad av håravfall när de blir äldre. I själva verket, enligt den amerikanska Håravfall Association, cirka 40 procent av amerikanska vuxna inför utsikten att förlora sina lås är kvinnor. Så, om du är en kvinna som börjar att se mer av ditt hår i badrummet sjunka än i din spegel eftertanke är det dags att lära sig att mäta ditt håravfall
1.
Inse att män och kvinnor är olika, även när det kommer till håravfall. Män börjar vanligen att tappa håret med början på hjässan på ett sätt som kallas manliga mönster-typ skallighet. En del kvinnor upplever också detta. Men du är mer sannolikt att första varsel mindre av din flätor på sidorna av huvudet. Kvinnor tenderar också att förlora håret mer jämnt över hårbotten. Detta kallas diffus gallring.
2.
Räkna dina förluster. Enligt American Academy of Dermatology, den genomsnittliga skjul person mellan 50 och 100 hårstrån från huvudet varje dag. Om du överskrider detta antal med tvättning eller efter kamma håret, sedan överväga detta ett tidigt tecken på kvinnligt håravfall.
3.
Kolla själv på Ludwig Scale. Detta är en visuell bedömning som representerar de fyra stegen i utvecklingen av kvinnliga mönster skallighet som ett mått på kvinnligt håravfall. Om du märker en ökning av den del i håret, då är du sägs vara i steg 1 på skalan. Steg 2 innebär att du har förlorat cirka 50 procent av ditt hår, steg 3 upp till 70 procent, och nästan alla av det på etapp 4.
4.
Håll ditt huvud för att undvika panik, men inte vänta för att få hjälp. Den amerikanska Håravfall Association påpekar att de flesta fall av kvinnligt håravfall kan bero på hormonell obalans, kanske på grund av p-piller eller uppkomsten av klimakteriet. Enkla blodprover kan bekräfta om ett hormon obalans gäller för ditt fall, så boka tid hos din läkare direkt.
5.
Tala med din läkare om andra vanligaste orsakerna till håravfall hos kvinnor som kan påverka dig. Till exempel är vissa läkemedel kända för att främja håravfall. Kronisk stress, dålig kost, eller vissa underliggande medicinska tillstånd är ytterligare faktorer som kan bidra till för tidigt håravfall hos kvinnor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.