hur man ska behandla tropiska akne

Tropiska akne uppstår i tropiska klimat på grund av värme, fukt, sol och svett. Ibland kallas sommar akne, så påverkar det vanliga vita som inte är vana vid ett sådant klimat men tillbringar tid i den på semester eller av andra skäl. Tropiska akne kan påverka ansikte, rygg, armar och andra områden. Det ser ut som andra typer av akne, så som pormaskar, whiteheads och finnar. Lyckligtvis effektiva behandlingar finns tillgängliga

Hur att behandla tropiska Acne


1.
hettan. Även om du vistas i ett hett område, kanske du kan styra tropiska akne genom att undvika värme och överskott solljus. Stanna inomhus där det finns luftkonditionering under dagtid när du kan. Gå inte garvning. Om du vill jogga eller delta i andra utomhusaktiviteter, så gör det tidigt på morgonen eller på kvällen, när solen är svagare. Om acne är ett problem på ryggen, ändra din T-shirt ofta för att undvika ansamling av svett och döda hudceller.
2.
hålla huden ren men inte överdriva. Tvättning med en mild rengörings kan hjälpa till att ta bort olja och döda hudceller som bidrar till tropiska akne. Skrubba för hårt, men kan irritera huden och gör akne värre. Kom också ihåg att schamponera håret en gång om dagen under sommaren att hindra oljan från håret från att få på huden.
3.
Prova hem behandlingar. Over-the-counter aktuella ämnen innehåller vanligen bensoylperoxid, salicylsyra, mjölksyra, svavel eller resorcinol. De orsaka uttorkning och döda bakterier, men är vanligtvis effektivt bara för milda fallen.
4.
Se en hudläkare för starkare behandling om förebyggande åtgärder och over-the-counter rättsmedel inte klara upp akne. Beroende på faktorer såsom din ålder och kön och svårighetsgraden av din sommar akne, kan läkaren ordinera utvärtes medel eller oral medicinering. Utvärtes läkemedel innehålla antibiotika, retinoider och starkare koncentrationer av salicylsyra och bensoylperoxid. Orala läkemedel inkluderar antibiotika och, för vissa kvinnor, p-piller.
5.
göra extra insatser för att undvika solljus under behandling för tropiska akne. Vissa muntliga och aktuella ämnen öka känsligheten för solen. Det innebär att du kan få en solbränna eller uppleva irritation eller torrhet med mindre exponering för solen än vanligt. Om du måste gå ut i solen, tala med din hudläkare om att minska eller stoppa din medicin på ett tag.

Tips och varningar


 • Acne inte kan klaras upp över natten, så förvänta behandling för att ta fyra till åtta veckor.
 • Undvik popping eller tränga akne lesioner, du kan sluta med ärr.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.