insulinresistenta diet för fetma

Insulinresistens är ett medicinskt tillstånd där kroppen producerar insulin, men inte kan använda det på rätt sätt. Matsmältningssystemet är tänkt att bryta glukos ned, men om du har insulinresistens, kommer din kropp inte reagerar på insulin, och kommer att behöva mer insulin för att hjälpa glukos ange dina celler. När insulinnivåer inte riktigt är reglerade lagrar du mer fett, vilket kan resultera i fetma. En av de vanliga metoderna för behandling av insulinresistens är genom en modifierad diet för att minska fetma.

Kolhydrater

En insulinresistenta kost bör undvika kolhydrater som kommer från raffinerade produkter, såsom socker, godis, kakor, godis, glass och läsk pop, liksom stärkelse som potatis, tortillas, bröd och pasta. Fullkorn kan ingå i en insulin resistenta kost, men bör konsumeras med måtta. Bra kolhydrater är riklig i råa, icke-stärkelserika grönsaker och baljväxter som bönor, ärter, jordnötter och sojabönor.

Protein

Protein bör konsumeras med måttliga mängder och bör bestå av magert kött och skaldjur, såsom frigående kyckling ND kalkon, naturligt odlade fläsk och sortiment-utfodras nötkött. När djuren utfodras spannmål, vars kött är ofta högre i mättade fetter, som inte är hälsosamt för någon med en ämnesomsättningssjukdom som insulinresistens. Range matad eller viltkött är ofta ger mer omega 3s, som är väsentliga för kardiovaskulär hälsa, som ofta är problematiskt för de med insulinresistens eller typ 2-diabetes. Protein finns även i ägg, mjölkprodukter och nötter, men dessa bör begränsas i ett insulinresistenta kost.

Fett

Vissa fetter är nödvändiga för hälsan. Hälsosamma fetter är de som kommer från olivolja, rapsolja, nötter, linfrön, fiskolja, kokos, palm och avokado. Fetter som de i rött kött, ost och smör bör begränsas.

Statistik

Enligt Medscape. com, cirka 25 till 50 procent av överviktiga vuxna har insulinresistens. De med insulinresistens har förbättrat sina insulinnivåer med 5 till 10 procent minskning i kroppsvikt, vilket också kan minska sannolikheten att utveckla kroniska hälsoproblem som diabetes typ 2 och hjärtsjukdomar.

Tips

I stället för att konsumera tre stora måltider per dag, äta många mindre måltider bromsa kroppens reaktion på insulin och ge din kropp att absorbera glukos som den behöver för din hälsa.

blodsocker ofta störas om du inte har tillräckligt med sömn. Sömnbrist kan öka insulinresistens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.