kryddor bidrar till att förhindra artrit

Artrit är en inflammation i lederna. Det finns mer än 100 olika typer av artrit, men en av de vanligaste typerna av artrit är reumatoid artrit, en inflammation inte bara i lederna utan även de omgivande vävnaderna. Artrit kan vara en smärtsam och handikappande tillstånd. De behandlingar för olika typer av artrit kan inkludera sjukgymnastik, motion och medicinering. Du kan dock bidra till att förebygga och lindra symtom på artrit med naturliga örter och kryddor.

Ginger

Ginger fungerar som en anti-inflammatorisk och därför är bra mot reumatism, enligt stanford. wellsphere. com. Färsk ingefära har använts som en anti-inflammatorisk i ayurvedisk medicin, traditionell medicin från Indien, i hundratals år. Du kan äta ingefära, göra ingefära kompresser eller dricker ingefära te. Ginger kan orsaka en ökning av blödningar, dock, så om du har blödningsproblem, diabetes eller hjärtproblem, bör du inte använda ingefära.

Red Pepper

Röd paprika kan hjälpa mot reumatism eftersom de innehåller ett smärtstillande kemikalie som heter capsaicin. Paprika innehåller också en typ av karotenoider som kallas beta-kryptoxantin, kraftfulla antioxidanter. En studie utförd i Storbritannien fann att personer som hade foderstater med högt beta-kryptoxantin halverat sin risk att få ledgångsreumatism.

Gurkmeja

Gurkmeja är en gula kryddan som vanligen används i indisk mat och curryrätter. Det är också kallas Curcumin. Gurkmeja är en anti-inflammatorisk också. Använder för mycket gurkmeja kan orsaka magbesvär, dock.

Kakaopulver

Men det är inte en ört, med hjälp av kakao är ett skönt sätt att få fler anti-oxidanter. Användning av kakaopulver kan förhindra cellskador av fria radikaler och minska degenerativa effekter av åldrande, samt att minska inflammation, enligt stanford. wellsphere. com. Andra livsmedel som är också höga i antioxidanter inkluderar spenat, morötter, grönkål, citrusfrukter och paprika.

Rosemary

Användningen av rosmarin som behandling för artrit går långt tillbaka i tiden. Det har länge varit en amerikansk huskur för artrit, och med goda skäl, det finns fyra typer av anti-inflammatoriska egenskaper som ingår i rosmarin. Lägg rosmarin till mat eller dryck rosmarin te för artrit. Du kan göra te genom att låta 1 /2 oz. av rosmarin brant i minst 30 minuter i 1 qt. av kokande vatten, än att ta en kopp innan sänggående och vid uppstigandet på morgonen.

Varning

Alltid rådfråga din läkare innan du påbörjar någon form av naturläkemedel eller kompletterande medicinsk behandling, speciellt om du är gravid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.