missbruksbehandling för tics

Tics definieras som ofrivillig, okontrollerbara muskelspasmer vanligtvis förknippas med Tourettes syndrom, kronisk motor tics tillstånd, eller den mer sällsynta övergående tics tillstånd. De brukar innebära grimaserande, överdriven blinkande, snabba rörelser i armar och ben, och grymtar. Tics kan vara besvärande och störa ens liv på ett negativt sätt, även under hela sömnen. De kan dock behandlas med medicin

nikotinplåster

Tourettes-syndrome. com anges att patienter som fick en nikotinplåster att bära visade en minskning av tics. Under 2000 FDA godkände dess användning för behandling av tics.

Antipsykotika

Hos personer med stark tics, antipsykotiska läkemedel, som haloperidol, är effektiva, men de kan ha negativa bieffekter, Enligt BBC Health.

Dopamin blockering

Dopamin blockerare är det mest använda mediciner för tics. De verkar genom att blockera eller förhindra en liten mängd dopamin att vara närvarande i hjärnan.

Benzodiazepams

Benzodiazepams kan användas för att behandla tics, även om deras sederande egenskaper och potential för missbruk gör dem en sista utväg. är

Blodtryck Meds

Högt blodtryck medicin också för att behandla tics , men den skapar hälsofrågor under många patienter eftersom de sänker blodtrycket, vilket kan vara oönskade effekter i vissa.

Tips

En kvalificerad läkare och en stor dos av utbildning är de mest effektiva behandling för tics.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.