mutter kost & reumatiska sjukdomar

Reumatiska sjukdomar innefattar ett brett spektrum av sjukdomar i rörelseapparaten, inklusive muskler, senor och leder. Näring spelar en viktig roll i förvaltningen av symptom relaterade till reumatisk sjukdom. Kost rik på nötter, frukt och grönsaker kan bidra till reumatiska patienter att kontrollera symptomen av smärta och inflammation, samtidigt minskar risken för hjärt-kärlsjukdom och medhjälp i viktminskning

Nötter

Nötter är en viktig del av en hälsosam kost och kan förbättra symtomen vid reumatisk sjukdom om den är korrekt införlivas den dagliga kosten. Nötter är en bra källa för protein, fibrer, antioxidanter och omega-3 fettsyror. Alla dessa näringsämnen är viktiga nycklar till viktminskning, vilket kommer att hjälpa till att ta stress på lederna och även bidra till att bryta den inflammatoriska processen och lindra smärta och obehag i muskler och leder. Viktigast hjälper ökning av omega-3 fettsyror i kosten förhindra bildandet av mediatorer för inflammation i lederna, den primära orsaken till smärta i samband med reumatiska sjukdomar. Tillsammans med en ökning av omega-3s, näringsmässiga balans av vitaminer och mineralämnen måste upprätthållas för att hjälpa neutraliserar fria radikalerna i kroppen och stoppa den inflammatoriska processen.

Totala kosten

totala kosten justeringar måste göras för att hantera reumatisk sjukdom symtom, inte bara lägga nötter. Ät en kost rik på fibrer, omättade fetter och omega-3 fettsyror, och utan kemikalier. Maximera färsk frukt och grönsaker, fisk, nötter och frön och fullkornsprodukter. Undvik mättat fett och stekt mat, hydrerade oljor, och raffinerat socker eftersom dessa bildar syra i kroppen och leda till inflammation i lederna. Minska eller eliminera feta djur kött, ägg, margarin, förkorta, koffein, tobak och alkohol. Drick minst sex till åtta glas rent vatten varje dag för att hjälpa spola gifter ur kroppen.

Fetter och oljor

Kvalitet av fetter och oljor i kosten måste förbättras för att förvalta reumatism. Animaliska fetter innehåller arakidonsyra, som främjar inflammation i lederna, ökad smärta av reumatisk sjukdom. Vegetabiliska oljor, soja, tofu och baljväxter kan ersätta animaliska produkter i kosten för att bibehålla proteinnivåer, och samtidigt förbättra kvaliteten på fetter och oljor som konsumeras. Vissa kall ocean fisk, som lax och hälleflundra, är också rik på omega-3-fettsyror och fördelaktigt att stoppa inflammationsprocessen.

Grönsaker och frukt

Färska grönsaker och frukter bör ätas i stora mängder. De ger ett stort utbud av antioxidanter, däribland vitamin C och betakaroten, ofta underskott i reumatiker. Antioxidanter är viktiga för att neutralisera fria radikaler i kroppen, som arbetar med omega-3 fettsyror för att stoppa den inflammatoriska processen och lindra reumatisk sjukdom symtom.

mjölkprodukter

Mjölk och mjölkprodukter måste också läggas till i kosten. Kalcium och vitamin D är viktig för att hjälpa förebygga benskörhet, vilket ofta är en följd av reumatisk sjukdom. Tre till fyra portioner av fettsnål mjölk rekommenderas dagligen för att ge tillräckliga mängder av kalcium och vitamin D, samtidigt som man begränsar arakidonsyra som skulle komma från animaliskt fett i helmjölk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.