rensar en rinnande näsa & nasal drip

En rinnande näsa är mycket vanligt och är ett vanligt tecken på en annalkande förkylning eller allergi. Nasal drip uppstår när det finns överdriven slem i bakre delen av näsan och halsen. Det finns en mängd olika sätt som du kan behandla detta problem. Eftersom en rinnande näsa och nasal drip är inte en sjukdom utan snarare ett symptom på ett större problem, boka tid för att besöka en öron-, näs-och halsläkare för vidare utvärdering

hur man rensar en rinnande näsa nasal drip


1.
dricka mycket vätska. Hålla sig hydrerad kan hjälpa till att bekämpa extra slem produktion. Du bör dricka mycket vatten under dagen för att hjälpa till med slem flöde, hålla den från att bli tjock. Du kan också dricka vätskor som innehåller mycket C-vitamin, såsom apelsinjuice. C-vitamin hjälper immunförsvaret och bekämpar infektioner, såsom förkylning och influensa, som kan orsaka rinnande näsa och nasal drip.
2.
Ät en balanserad kost. Stärka ditt immunförsvar hjälper till att avvärja förkylningar och andra infektioner. Se till att du äter hälsosam mat, som frukt och grönsaker. Dessutom använder cayennepeppar för att hjälpa till nästäppa. Du kan strö lite i maten när du lagar mat eller så kan du ta en tesked dagligen för att tunna ut slem i näsan så att du kan andas.
3.
Använd nässpray. Du kan köpa nässprayer över disk på apoteket, eller du kan göra din egen hemma. En nypa bakpulver, 1 kopp varmt vatten och en tesked salt bildar en nässpray. Släpp blandning bara i näsan med en pipett.
4.
Använd en Vaporizer eller luftfuktare. Ökad luftfuktighet kommer att bidra till att lindra rinnande näsa och nasal drip. Du kanske vill investera i en liten luftfuktare för ditt rum, eller så kan du gå med hela huset luftfuktare. Du kan hitta förångare /luftfuktare på någon butik, och de är relativt billiga.
5.
Ta antihistaminer. Du hittar antihistaminer på apoteket. Även om de fungerar bra för nasal lättnad, kan de göra dig dåsig. Var noga med att läsa etiketten på produkten. Om du har frågor angående vilket antihistaminer bäst, rådfråga din läkare innan de köper.

Tips och varningar


 • Undvik allergener och saker som irriterar näsan.
 • Undvik rökning.
 • dricka varm vätska, som te med citron.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.