vad är Calendula olja bra för?

Ringblomma (Calendula officinalis L. ) har använts för att behandla hudsjukdomar under en lång tid. Det har inte studerats grundligt än, så dess fulla potential är fortfarande okänd

Typer

Det finns flera olika typer av ringblomma, varav de flesta är bara trädgårdsväxter. Endast potten producerar ringblomma ringblomma olja.

Antiinflammatoriska

Calendula är välkänt för dess användning i anti-inflammatoriska salvor. Calendula olja innehåller flera oleane-typ triterpene glykosider visat sig vara kraftfulla anti-inflammatoriska medel i experiment.

Traditionell användning

Några av de vanligaste traditionella användningen av ringblomma olja som myggmedel, akne behandling och ett balsam för blåmärken. Det är också mycket uppskattad för behandling av blöjeksem.

Hudvård

På grund av det milda Calendula olja, är det ofta för att lugna torr eller irriterad hud. Det kan användas säkert av personer med känslig hud.

Varning

Medan calendula olja har också traditionellt använts internt, tas som en tinktur eller infusion, har denna användning inte fått grundlig undersökning, och calendula olja bör användas med försiktighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.