vad är orsakerna till ont i knän och ben?

Ömma knän och ben är obekväma, men inte ovanligt. Det finns många orsaker till ledvärk och lägre frågor ben. Uppmärksamma hur och när började ömhet kan ge ledtrådar om orsaken. För ömhet som inte klara upp på egen hand i några veckor, kontakta läkare, enligt en National Institutes of Health hemsida

Felaktig Skodon

Om dina knän och ben börjar värka är det första att kontrollera dina skor. Kanske du bär skor som är illasittande, har förlorat stötdämpande och stöd, eller är inte avsedd för de aktiviteter du gör.

Fysiska aktiviteter

Nästan alla löpare har upplevt knäsmärta vid ett tillfälle. Aktiviteter som kampsport, softball, fotboll och volleyboll kan också orsaka knä och underben ömhet. Om verksamheten är ny eller om benstyrka inte har utvecklats, kan ömhet vara en biverkning. Överdriven vandring eller en utförsbacke kan också vara orsaken.

Näringsbrist

Kalcium är viktigt för ben hälsa och muskelkontraktion. Vitamin D är också kritisk till bentäthet och gemensam stabilitet. Brister kan orsaka ömhet. I själva verket kan låga D-vitaminnivåer leda specifikt till underbenet svaghet, enligt Johns Hopkins Hälso-alarm.

Skador

En vrickning eller stam i knä, ligament skada, tendinit, knä störningen, och bursit, kan flamma upp och orsaka knä och ben. Du kan också skada i knäleden i ett fall, bilolycka eller med skador knä struktur. Kan

kroniska sjukdomar

Ömma knän och ben orsakas av kroniska sjukdomar som reumatoid artrit eller artros, lupus, multipel skleros och fibromyalgi. Övervikt sätter extra press på knälederna. Obehandlat plantar fasciit eller Achilles tendinit leder till ont i vaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.