Verktyg & medicinska procedurer för hjärtkirurgi

Moderna hjärtkirurgi kan skryta med ett imponerande utbud av verktyg och strategier för att behandla många hygienkrav som annars kanske skulle visa sig ödesdigert. Gemensamma förfaranden ingår koronar förbifartsleder, operationer ventil och implantation av pacemaker. Medan större operationer fortfarande innebära att öppna brösthålan kan spjutspetsteknik hjälpa kirurger använder mindre snitt i mindre ingrepp

Bypass Operationer

Enligt National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI), mer än en halv miljon människor i USA väljer att ensam ha koronar bypass-kirurgi eller CABG. Detta bypass förfarande innebär ympning ett blodkärl från en annan del av kroppen på en blockerad kranskärl (hjärta) artären så att blodet kan flöda fritt genom blodkärl en gång till. När CABG är inte ett alternativ för patienten, kan kirurger använda laser för att skära nya kanaler i den muskulösa väggar av hjärtat ger blodet en annan väg från hjärtat kammaren till muskel.

hjärtklaff Operationer

Hjärtat innehåller ventiler som öppnar och stänger för att kontrollera riktningen på blodflödet i artärerna. American Heart Association (AHA) förklarar att när hjärtklaffar utan att öppna eller stänga ordentligt, de kan orsaka läckage bakåt in i hjärtat, vilket minskar effektiviteten. Kirurger kan reparera den felaktiga ventilen, eller om det är nödvändigt att de kan ersätta den helt med ett djur ventil eller en konstgjord enhet.

Arytmi Operationer

Arytmi betyder hjärtat slår för fort, för långsamt, eller oregelbundet. Kirurger har ett par olika verktyg som de kan implantatet för att rätta till detta problem. En pacemaker känner av onormal hjärtfrekvens och korrigerar dem genom att skicka elektriska signaler till hjärtmuskeln. En implanterbar cardioverter defribrillator eller ICD, använder liknande teknik för att som en pacemaker, men det rättar oregelbunden hjärtrytm istället för onormala hastigheter. Förutom dessa två operationer kan labyrint kirurgi, där kirurgen skär ett "labyrint" eller mönster in i hjärtat för att vägleda dess signaler, vara ett alternativ för vissa typer av arytmi, och AHA säger att förfarandet är nytt men lovande .

Aneurism och Transplant Operationer

Enligt AHA, en aneurism (en svaghet i en del av hjärtat eller en artär) kan orsaka det drabbade området buktar eller ens brista under trycket av blodflödet. Kirurger använder ett transplantat eller konstgjord patch för att stärka de svaga avsnitt. Men om är hjärtat för svag eller sjuk för att fortsätta fungera, måste patienten få en hjärttransplantation. Transplantationskirurgin kräver patientens hjärta att sluta slå för under operationen. För att uppnå detta utan att skada patienten, kirurger lita på en apparat som kallas hjärt-lung bypass maskin. Denna maskin reglerar andning och blodcirkulation för patienten

nya metoder

I de flesta av de förfaranden som anges ovan, enligt NHLBI, kirurgerna måste öppna kistan och exponera hjärta. Därav uttrycket "öppna -hjärta "operation. I vissa förfaranden, dock nyare och mindre invasiva metoder gör det nu möjligt patienter att återhämta sig snabbare och med mindre smärta. Stället för att öppna hela bröstkorgen, kirurger arbete genom små snitt, ibland med hjälp av datorstödda robotarmar. Den NHLBI hävdar att dessa nyare förfaranden fungerar bra för förbifartsleder, operationer ventil eller installationer pacemaker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.