ansträngda hälsenan naturliga botemedel

Hälsenan är senan som sträcker sig från kalven i hälen. Detta gör att större delen av rörelsen i fötterna inklusive gå, springa och hoppa. En skärpt hälsenan kan orsakas av felaktig skor, ett intensivt träningspass kroppen är inte van vid, eller svaga muskler kalv. När detta senor är skadade, måste det omedelbart behandlas med vila, is och terapi

Vila

vila berörd kroppsdel. För att förhindra ytterligare skador genom att inte stress av något slag på hälsenan. Inte delta i någon aktivitet som kommer att reinjure hälsenan, inklusive oavsett orsakat skadan att börja med. Svårighetsgraden av stammen kommer att diktera hur lång tid det måste förbli i vila. Detta kan vara så kort som en vecka eller så länge som en månad.

Ice

Lägg is på senan. Detta kommer att minska svullnad och främja läkning. Använd en kylklamp täckt av en handduk, isbitar insvept i en handduk, eller en påse frysta grönsaker. Sätt inte is direkt på det drabbade området eftersom detta kan orsaka sveda och irritation. Håll is i minst 20 minuter åt gången, ta sedan bort den under minst en timme.

Mild Motion

Efter en period av vila, införliva gradvis motion i din dagliga regim. Inte ägnar sig åt intensiva pass, men lite ljus stretching och promenader. Mild motion och stretching kommer att uppmuntra blodcirkulationen till skada plats för att hjälpa den att läka. Dessutom gör icke viktbärande övningar såsom simning eller cykling. Om du känner smärta, stoppa verksamheten omedelbart.

Medicinering

medicin endast bör tas om din läkare eller en sport skada specialist råd. Det är frestande att vilja ta en anti-inflammatorisk men det skulle vara kontraproduktivt. Hälsenan stammar degenerativa i naturen och inte provocerande. Värktabletter kan orsaka problemet att bli värre, eftersom de döljer skadan. Om din läkare rekommenderar medicin för att lindra smärtan, att du fortsätter att vila och isen berörd kroppsdel.

träffa en läkare

Om smärtan kvarstår eller förvärras efter några veckors vila, is behandling och motionsbehandling, behöver du konsultera din läkare. Han kan hänvisa dig till en sjukgymnast för en mer djupgående träningsprogram, i extrema fall kan operation bli nödvändig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.