arbetsterapi övningar för hand och öga-koordination

Arbetsterapi (OT) är uppgifts-orienterad terapi som syftar till att förbättra patientens fysiska förmåga och livskvalitet. Arbetsterapi är ofta föreskrivs för människor som har drabbats hjärnan eller ryggmärgsskada. En hjärnskada kan leda till dålig hand-öga-koordination. Även OT övningar kan göras för att förbättra hand-öga-koordination, innebär det tid och tålamod

Utveckla en

Arbetsterapeuten bör arbeta med patienter för att utveckla övningar som kommer att förbättra hand-öga-koordination, medan samtidigt att ge patienten en rolig aktivitet att göra. Ett effektivt sätt för en terapeut att göra detta är att ta reda på patientens intresse och använda dessa intressen som kärnan för utövandet.

Till exempel, om en patient i arbetsterapi gillar att spela pingis men en ögonskada har försämrats personens hand-öga-koordination. Under OT sessioner kunde terapeut och patient leka ping-pong. För att göra slå bollen lättare kan patienten använda en onormalt stor paddel. Eftersom patientens hand-öga-koordination förbättras, kunde han byta tillbaka till en vanlig paddel.

För övningar för patienten att göra på sin egen tid, terapeuten kan ge patienten en ping-pong-spel. Videospel kan vara mycket fördelaktigt för att förbättra hand-öga-koordination.

alla arbetsskador regimer behandling motion med målet att förbättra hand-öga-koordination följer samma mönster: att göra viss verksamhet lätt, och som den person visar förbättring med hand-öga-koordination, göra verksamheten mer utmanande . Repetition är viktigt för denna plan ska fungera. Ju mer patienten fungerar på verksamheten, desto mer förbättring ses.

OT Tillgänglighet

Arbetsterapi är tillgänglig via recept från läkare och ges på en mängd olika platser som sjukhus, grund-och gymnasieskolor, och rehabiliteringscenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.