hur man kan hjälpa någon med odiagnostiserad diabetes

Enligt statistik tabellen i 2007 av National Diabetes information clearingorganisationer, 5,7 miljoner människor i USA har diabetes, men har inte fått diagnosen av en läkare.
Om du har en kompis eller släkting att du är orolig kan du dela information som kan hjälpa henne att få diagnosen tidigare. Tidig diagnos är avgörande för att minska risken för diabeteskomplikationer. När pre-diabetes diagnostiseras, kan patienterna ha möjlighet att fördröja eller förhindra uppkomsten av diabetes genom att förlora vikt och början av ett program för regelbunden fysisk aktivitet.
1.
Tala om för din vän att du är orolig för honom och varför. Låt din vän få veta om du är orolig för specifika symptom, riskfaktorer eller anamnes.
2.
Dela vad du lärt dig om diabetes. Om du har diabetes, tala med din vän om dina erfarenheter av diabetes och hur den har påverkat ditt liv. Låt din vän få veta hur mycket bättre du mår med rätt behandling.
3.
Räkna följderna av obehandlad diabetes. Blindhet, amputationer och njurproblem är några av de allvarliga komplikationer som kan utvecklas om du ignorera diabetes.
4.
Förklara vikten av tidig diagnos och uppmuntra din vän att boka tid med sin läkare. Om din vän inte har en personlig läkare, att hjälpa henne att hitta en.
5.
Erbjud dig att följa din vän till läkaren. Gå till läkaren kan vara skrämmande för någon som kan ha en allvarlig sjukdom. Att ha en vän följa med kan bidra till att lätta på spänningen för någon som fruktar läkarbesök.
6.
Bjud in din vän att gå med dig till en diabetes screening händelse om du inte kan övertala honom att se läkare. En person som är resistenta mot att se en läkare kan känna sig mer bekväm i en mindre formell inställning.

Tips och varningar


 • Odiagnostiserad diabetiker kan ha några symptom har milda symtom som de väljer att ignorera eller vara omedvetna om de symptom och riskfaktorer som möjliga signal diabetes.
 • Några av kontrollampa tecken på diabetes är täta urinträngningar, ökad törst och hunger, dimsyn, oförklarade viktminskning och trötthet. Andra riskfaktorer är övervikt, ett diabetes i släkten, fysisk inaktivitet, högt blodtryck, onormal kolesterolnivåer, hjärt-kärlsjukdom och polycystiskt ovariesyndrom (PCOS).

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.