hur man kan stoppa snarkning och bota snarkning

Snarkning är ett problem som påverkar nästan alla vid något tillfälle. Enligt Mayo Clinic, snarkar nästan hälften av alla vuxna varje gång på ett tag. Snarkning händer när en person befinner sig i en djup sömn och musklerna nära halsen börjar slappna av och vibrera. Denna rörelse orsakar en förträngning av luftvägarna vilket gör det svårt för personen att andas. Som person kämpar för att andas, intensifierar de vibrationer som orsakar snarkning att bli högre. Det finns vissa saker en människa kan göra för att stoppa snarkning.
1.
Alltid sover på sidan. Enligt Mayo Clinic, kan sova på rygg orsaka snarkning eftersom tungan kan glida tillbaka ner i matstrupen. Detta kan begränsa din luftvägarna och minska luftflöde.
2.
Sov med huvudet högt. Placera två kuddar ovanpå varandra så att huvudet höjs ca 4 inches ovanför sängen. Detta kommer att göra det lättare för dig att andas på grund allvar kommer att hålla tungan och käken framåt.
3.
Rensa bihålor. Förkylningar och allergi kan täppa näsan tvingar dig att andas genom munnen, vilket kan orsaka snarkning. Astma-och bihåleinflammation kan blockera dina luftvägar och försvårar andningen orsakar ett vakuum liknande verkan i halsen vilket kan leda till snarkning. Använd en over-the-counter medicinering eller få ett recept från din läkare.
4.
Förlora övervikt. Övervikt kan leda till att du snarkar, eftersom den extra vikten runt halsen inskränker luftvägarna och orsakar vävnad i halsen så att den vibrerar när du andas.
5.
Undvik alkohol och lugnande medel. Dessa läkemedel gör att musklerna och vävnaden i halsen att slappna av och bli mjuk.
6.
Håll luftvägarna öppna med en muntlig apparaten. Ett muntligt apparaten är ett munstycke som kommer att hålla tungan och mjukvävnad i ett främre läge så att de inte blockerar din hals och hindrar andningen. Du kan få den här enheten från din tandläkare.
7.
Förbättra din andning via en kontinuerlig CPAP (CPAP). CPAP är en maskin som består av en mask som är kopplad till en pump som kommer att pressa in luft i dina luftvägar och hålla den öppen. Du kommer att bära mask över näsan när du sover.

Tips och varningar


 • Nasal remsor kan förbättra din andning och minska risken för snarkning, enligt Mayo Clinic.
 • Enligt hjälp, män är mer benägna att snarka eftersom deras luftvägar är smalare än kvinnornas luftvägar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.