interkostal nervsmärta

Nerver kan hjälpa oss genom att varna oss av smärtsamma situationer, eller så kan de hindra oss genom att skicka smärta som de själva skapat. När skada på en nerv intercostal leder till neuralgi eller nervsmärta, i bröstet eller buken, kan läkare behöva utföra en procedur som kallas en intercostal nervblockad för att lindra smärtan

Neuralgi

Med neuralgi refererar helt enkelt till smärta från en nerv problem. Nerver är kroppens budbärare, förmedla fysiska förnimmelser till hjärnan. Alla nerver i kroppen kommer från ryggraden. Enligt Dr Ralph F. Rashbaum, samordnar ryggmärgen 31 par spinal nerver, som sträcker sig från mellan kotorna (spinal ben) i stora buntar som kallas nervrötter. Dessa nervrötter filial ut i ett nätverk av nerver i hela kroppen, som slutade i den lilla perifera nerver i armar och ben. Normalt nerverna förmedlar smärtsignaler från olika delar av kroppen till hjärnan, men om de nerver själva får skador, kan de skicka sina egna onormal smärtsignaler.

interkostal Nerver

Summit Hälsa identifierar interkostal nerver nerverna i revbenet område som skickar smärta och andra sensationer till och från bröstet. Enligt Native Rättsmedel webbplats, trycket i bukväggen från slitna muskler, ärrbildning eller andra oegentligheter i den inre anatomi kan nypa interkostal nerven. När interkostal nerven komprimeras eller skadad, intercostal neuralgi resultat. Drabbade av intercostal neuralgi erfarenhet skarp smärta i revbenen, bröst eller buk.

Diagnos

För att fastställa orsaken till en patients smärta skall undersöka läkare överväga alla eventuella symptom i samband med tillstånd, såsom smärta på vänster sida, stickningar eller domningar, förlamning eller muskelsvaghet, samt som alla de senaste skador som kan ha bidragit till sjukdomen. Föreningen för Anestesiläkare Storbritannien och Irland rapporterade ett sådant fall där en kvinna utvecklat intercostal neuralgi på grund av nervskador från en tidigare närstående bröst operation.

Behandling

Behandling av interkostal neuralgi kan ta itu med antingen källan till smärta eller smärta i sig. En procedur som kallas en interkostal nervblockad bedövar smärtan. Newton-Wesley sjukhuset beskriver det som ett öppenvården förfarandet med injektioner av bedövningsmedel och en steroid i problemområdet. Steroider kan orsaka sin egen irritation under de första dagarna, men i övrigt patienten uppmanas att fortsätta normala verksamhet för tolerans.

Överväganden

Enligt New York School of regional anestesi kan intercostal nervblockader lindra smärta i samband med brutna revben, bröst kirurgi och övre delen av buken rutiner, men det fungerar inte för smärta som kommer från andra nervcentra. Medan det förfarande som åtnjuter en hög träffsäkerhet, kan det visa sig riskabelt för patienter med andningsproblem och infektioner i närheten det drabbade området. Det MedCentral hälso-och sjukvårdssystemet listor också diabetes och hjärtsjukdomar som skäl att undvika denna typ av block, och tillade att vissa patienter kan lida en kollapsad lunga från förfarandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.