vad är orsakerna till huvudet påtryckningar?

Chef trycket kan vara mycket smärtsamt och kan störa sömnen, koncentrationen och förmågan att fungera väl. Det finns många orsaker till vätskepelartryck, några av dem godartade och enkelt att lösa och vissa av dem allvarligt, kräver betydande läkarvård. Chef tryck kan börja som en huvudvärk som blir värre eller det kan vara ett symptom på en sinus-infektion, skallskada eller ens en hjärntumör. Om huvudet hålls fortfarande utanför flera dagar, är det viktigt att uppsöka läkare för att utesluta allvarliga hälsoproblem, särskilt om huvudet trycket har kommit plötsligt.

bihåleinflammation

Enligt fel diagnos en av orsakerna till huvudet trycket kan en sinus-infektion. Sinus infektioner är mycket vanliga under hela året, med uppskattningsvis 37 miljoner fall varje år. Ofta börjar med en täppt näsa, men symtomen beror på vilket sinus kaviteten är infekterad. Vanligtvis människor tror att de har en förkylning eller kan de även tror att de har ett fall av influensa. Om en sinus-infektion inte lösa på egen hand inom några dagar, sedan se en läkare för ett antibiotikum recept som kommer att hjälpa till med infektionen.

Allergier

En annan orsak till huvudet trycket kan allergier, enligt Wrong diagnos. Sinus allergier kan inträffa när som helst på året och vanligtvis de är säsongsbetonade. De kan bero på pollen i luften från träd, blommande växter och gräs. En annan orsak till allergier är mögel och damm. Symtom på allergier innehålla en rinnande näsa, nästäppa, postnasalt dränering och rinnande ögon. Head press på grund av allergier kan lindras genom att ta antihistamin medicin, som finns över disk i Drug Stores. Vid svårare eller fortsätta allergiska reaktioner sinus, se en läkare.

Hjärntumör

Enligt fel diagnos, kan en annan orsak till vätskepelartryck vara en hjärntumör. Hjärntumörer förekommer i många ställen i hjärnan och är mycket allvarliga. Symptomen på en hjärntumör är chef tryck, huvudvärk, kramper, illamående och kräkningar. För att avgöra om det finns en hjärntumör närvarande kan en läkare för en MR eller datortomografi av huvudet. En biopsi kommer att avgöra om tumören är elakartad (vilket betyder att det har förmågan att sprida sig till andra ställen i kroppen) eller benign (vilket det kommer inte att spridas).

Högt blodtryck

Enligt fel diagnos, en av de vanligaste orsakerna till huvudet trycket är högt blodtryck. Detta är ett mycket vanligt tillstånd och drabbar nästan 50 miljoner amerikaner, varav många inte är diagnostiserade. Symtomen vid högt blodtryck är huvudvärk, chef tryck, ringningar eller surrande i öronen, huvudvärk morgonen och yrsel. Högt blodtryck behandlas med livsstilsförändringar, inklusive gå ner i vikt, minska natrium och ökad motion, tillsammans med medicinering.

Spänningshuvudvärk

fel diagnos visar också att spänningshuvudvärk kan vara en orsak till huvud tryck. En spänningshuvudvärk syftar både på den stress som kan utlösa huvudvärk och huvudet tryck, tillsammans med den spänning som uppstår i nacke och övre delen av ryggen muskler och hårbotten. När dessa muskler dra hårdare och hårdare, ökar huvud tryck. Symtomen på en spänning huvudvärk är huvudvärk, huvud tryck, smärta i nacke, övre ryggont och smärta bakom ögonen eller i pannan. Spänningshuvudvärk behandlas med avslappningsövningar, muskel mediciner relaxer och NSAID mediciner för att lindra smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.