den bästa aktuella botemedel för artros

Ledvärk från artrit är ett vanligt problem för många människor. Om du lider av artrit smärta och inte vill ta oral smärta läkemedel på grund av negativa biverkningar eller frågor beroende, erbjuder tillämpningen av aktuella analgetika tillfällig lindring av mild till måttlig smärta

Typer

Det finns tre typer av aktuella smärtstillande tillgängliga: counterirritants, salicylater och capsaicin. Enligt Mayo Clinic, aktuella analgetika finns i krämer, geléer och patchar. De krämer och geler tillämpas genom att gnugga direkt in i huden ovanför det berörda området. Plåster appliceras över smärtsam gemensamt.

Counterirritants lugna huden med ingredienser såsom mentol eller eukalyptus, vilket tillfällig hjälp till ett smärtsamt artros leder med förnimmelser av varmt eller kallt. Produkter som innehåller dessa ingredienser ingår Icy Hot och Flexall.

Salicylater absorberas in i huden och ge lindring från smärta och inflammation med samma ingredienser som finns i aspirin. Enligt Johns Hopkins Medicine, de verkar genom att blockera frisättningen av prostaglandiner, de kemiska budbärare som förmedlar känslan av smärta. Salicylater finns i over-the-counter produkter såsom Bengay och Aspercreme. Rådgör med din läkare innan du använder dessa produkter om du har en aspirin allergi eller tar blodförtunnande medel.

Om du upplever artrit ledvärk i fingrar, knän eller armbågar får capsaicin grädde ger lättnad du söker . Capsaicin grädde orsakar en brännande känsla, eftersom den är gjord av chilipeppar fröer. Men det blockerar smärta genom att tillfälligt ta bort substans P, den kemiska i nervceller som ansvarar för överföring av smärtsignaler till hjärnan. Ansökningarna kan behöva upprepas i upp till två veckor innan smärtlindring som denna lokalsmärtstillande framgår. Capzasin och Zostrix är produkter som innehåller capsaicin.

Vissa utvärtes smärtstillande medel finns som receptbelagda läkemedel. En sådan produkt är Voltaren Gel. Voltaren innehåller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) diklofenak. Produkten appliceras genom att massera direkt i smärtsamma gemensamma fyra gånger per dag. Mayo Clinic stater Voltaren erbjuder vissa lättnader för artros smärta i händer, handleder, armbågar, fötter, anklar och knän. Som med de flesta receptbelagda läkemedel, kan biverkningar uppstå vid användning av Voltaren. De inkluderar hudutslag, blödningar i magen och hjärtproblem.

Effektivitet

Aktuellt smärtstillande medel görs för att erbjuda tillfällig lindring av smärta och kan användas ensamt eller tillsammans med din receptbelagda smärtstillande. Mayo Clinic anger att den långsiktiga effektiviteten hos dessa produkter som ännu inte har bevisats.

Försiktighetsåtgärder

När man använder topikala analgetika, undvik kontakt med ögonen. Om din hud är bruten eller irriterad, är deras användning rekommenderas inte. Biverkningar såsom en brännande känsla i allmänhet är minimala. Om du upptäcker att du använder aktuella analgetika ofta, ensamt eller i kombination med din ordinerade smärtstillande medicin, rådgör med din läkare för att avgöra om den smärta läkemedel du tar inte längre är effektiv och behöver ändras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.