hur man kan jämföra det mänskliga ögat till en kamera

Det mänskliga ögat och linsen av en kamera fungerar på samma grundläggande principer. Kameraobjektiv följa anatomi i ögat för att översätta ljuset i bildspråk. Fastän det mänskliga ögat processer ljus på ett mycket mer sofistikerat och komplext sätt, härmar en kameralins dess mekanik. Ljuset kommer in genom en lins och bryts och fokuseras på en kontaktpunkt och projiceras på en sensor där det är översatt till en bild --- antingen registreras som en fotografisk bild eller som ska skickas via synnerven för hjärnan att bearbeta som syn. . Använd en enda ENS reflex (SLR) kamera för att observera hur dessa mekaniker arbetar

anatomi och mekanik


1.
Ta bort linsskyddet att observera delar av linsen. Ljus kommer in i yttre lagret av linsen. I en kamera, är detta den yttre konkav lins och i det mänskliga ögat är det hornhinnan.
2.
Ta bort objektivet från kameran och tryck på avtryckaren. Denna snaps bländaren stängd för att ta bilden. En bländare constricts eller dilaterar att styra hur mycket ljus som släpps in Mängden ljus justeras baserat på ljusstyrkan på miljön. För kameror, detta bestäms av bländaren (kallas även diafragma) i ögat, är det kontrolleras av elev (mitten av iris).
3.
Observera förbinder slutet av linsen. Detta är den punkt där ljuset fokuseras när den passerar genom längden på objektivet (brännvidd). Ljuset träffar linsen i ögat eller linsen på kameran och är böjd (bryts) att fokusera på en enda punkt i objektivet. Bilden är inverterad på denna punkt.
4.
Se insidan av kameran där öppningen är. Bakom bländaren är antingen negativ eller en digital sensor. Bilden bestäms av ljus som kommer in i kameran eller ögat projiceras på en sensor. I en kamera är detta filmen eller den digitala sensorn. I ögat, givaren ett område av ljuskänsliga celler som kallas näthinnan. Vid den punkt på näthinnan, synnerverna tolka sedan bilden och skicka visuella signaler till hjärnan som skall bearbetas.

tips och varningar


 • med linser modellering kamera på strukturen i ögat och principerna för syn, har tillverkarna lyckats skapa en mekanisk inspelning ljus som bilder. Eftersom tekniken utvecklas, är nya sätt utforskas att ständigt förbättra den mekaniska tillnärmning av synen. Detta resulterar i alltmer effektiv och kompakt objektiv och sensorer som syftar till att närma sig sofistikerade mänskliga ögat.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.