septumdefekter hos barn

Den mänskliga hjärta har fyra kammare. De två övre kamrarna i hjärtat kallas vänster och höger förmak och de två nedre hjärtats kamrar kallas höger och vänster kammare. En septum defekt är en medfödd missbildning i membranet mellan vänster och höger sida av hjärtat

ventrikelseptumdefekt

En klyfta mellan höger och vänster kammare i hjärtat kallas ventrikelseptumdefekt (VSD). I ett hjärta, är höger och vänster kammare dividerat med septum. Höger kammare är uppdelad från vänster kammare av ventrikulär septum. Vissa barn föds med ett hål mellan de två förmaken, som normalt stänger inom de första veckorna efter födseln. Ventrikelseptumdefekt är bland de vanligaste medfödda hjärtfel och den vanligaste orsaken till remisser till barn kardiologer.

Påverkar av ventrikelseptumdefekt

ventrikulär septum är sammansatt av många typer av vävnad. Ett avsnitt består av muskler och den andra av smala, trådiga vävnad. Merparten av tiden frekvensomriktare nära på egen hand, särskilt om de uppträder i den muskulära delen av septum. Stora frekvensomriktare kan orsaka problem, speciellt de första månaderna i livet. När trycket från höger sida av hjärtat minskar, kommer blod börjar strömma till minsta motståndets väg och kommer gradvis att leda till symtom på hjärtsvikt.

Atrial septumdefekter

höger förmak ett friskt hjärta separeras från vänster förmak som atriella septum. Atrial septal fel är ett hål i atriella septum. När en ASD är närvarande strömmar blod genom klyftan från vänster förmak till höger förmak. Denna rörelse förstärker blodvolymen i höger förmak orsakar mer blodflödet genom lungorna än normalt. Pulmonell hypertension, förmaks arytmier, ökad risk för stroke och hjärtsvikt kan uppstå i vuxen ålder om en ASD lämnas obehandlad i barndomen.

Påverkar av Atrial septumdefekter

Precis som med VSD, ASD typiskt orsakar inga symtom. En mycket stor ASD kan tillåta så mycket blod flöde som i kan orsaka kronisk symptom hjärtsvikt som dålig tillväxt, trötthet och andfåddhet. ASD kan avslutas på egen hand utan behandling, men om det ASD fortfarande finns kvar efter 3 år, troligen det aldrig kommer att avslutas på egen hand.

Tester och behandlingar för septumdefekter

septumdefekter oftast fångas av en läkare under en rutinmässig läkarundersökning. Om läkaren hör ett sus i hjärtat, kan hon skicka barnet för att se en pediatrisk kardiolog. EKG, lungröntgen och ekokardiogram alla sätt att kontrollera graden av ett septum defekt. Om ASD fortfarande finns kvar efter 3 år, rekommenderade behandlingar vanligtvis öppen hjärtkirurgi och amplatzer septal Ocklusionskulorna. VSD behandling kräver vanligen för observation och regelbundna kontroller med en pediatrisk kardiolog. Om tecken på hjärtsvikt är närvarande, kan läkemedel såsom diuretika och digoxin ordineras samt medicin som hjälp att sänka blodtrycket.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.