tecken och symtom på sjukdom orsakad av mögel

Mögel exponering kan påverka vissa milt och andra hårt, allt från lindriga allergiska reaktioner mot svår sjukdom och död. Så för att förhindra mögel, söka uppenbara varningssignaler som dålig lukt, vattenskador och dåligt underhållna områden i hemmet

Identification

Mögel är en svamp som växer i varma, fuktiga och fuktiga miljöer, inomhus och utomhus. Den förökar sig genom att släppa sporer i luften, som kan landa var som helst och kan orsaka en del människor att få en allergisk reaktion om sporer inandning.

Skyltar och indikatorer

Mögel avger en unken eller mögel lukt. Andra indikatorer inkluderar tecken på vattenskador, läckande pluming spruckna eller peeling färg, blockerade hängrännor, skev trä och förekomsten av långvarig blöta material inomhus.

Lindriga symtom

mildaste symptom av mögel exponering är allergiska reaktioner, såsom som rinnande näsa, kliande ögon, huvudvärk, nysningar och klåda.

allvarliga symtom

Upprepad och långvarig exponering för mögel kan orsaka näsblod, andningsbesvär, konstant trötthet, hosta upp blod /skräp, sexuell dysfunktion, kräkningar, illamående, diarré, svullna körtlar i armhålan och på halsen, hudutslag och även öppna sår på huden.

kritisk Symtom

Långvarig exponering för mögel kan orsaka hjärnskador, cancer, blindhet och med död.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.