typer av pendelrörelse som används för sjukgymnastik

Individer som lider av skuldra kanske märker stelhet i axelpartiet. Om den inte behandlas, kan detta stelhet i slutändan leda till total förlust av axeln rörlighet. För att förbättra axel rörlighet, har sjukgymnaster utformade övningar för att hålla axlarna avslappnade. En bekväm terapeutisk övning är Codman utövande eller pendeln övning eftersom pendeln motioner efterlikna den naturliga vägen en axel rör sig. Med hjälp av denna rörelse är en icke-invasiv metod att återfå styrka och rörelseomfång.

ständiga Pendulum Swing

Stå och hålla fast vid en stabil stol eller ett bord med opåverkade arm. Böj framåt vid midjan medan du böjer knäna för att skydda tillbaka från skada. Slappna av i armen, låt den hänga medan du kopplar av skulderbladen också. Använd kroppsrörelser att svinga armen i små cirklar. Stå rak och avslappad. Upprepa åtgärden, och ändra riktning cirklar.

Massagebänk Swing

lägger sig platt på en massage eller motion bord. Häng armen över kanten av bordet. Låt armen hänga rakt ner. Börja en pendel rörelse med en två-fots gunga åt sidorna.

Medicin Ball Swing

Att sitta på en övning bollen hitta balansen punkt där du lutar varken framåt eller bakåt. Låt armen hänga rakt ned medan spänna magmusklerna. Swing armen i en pendel sätt, från ca 2 meter framåt till ca 2 meter bakåt.

Vägt Pendulum Swing

Denna övning liknar den stående pendeln svänga. Den största skillnaden är att du kommer att hålla vikter i händerna på den drabbade armen. Den drabbade armen kommer att svänga fram och tillbaka för ingen är större än 1 cm i varje riktning. Den här övningen är inte lämplig för personer med axel separation /stam, övre rygg eller nacke stam

varaktighet Övningar

Inledningsvis bör armsving börja på en 15-graders vinkel och så småningom öka till 30-eller 45-graders vinkel beroende på graden av återvinning. Längden på svingen bör inledningsvis vara 15 sekunder och slutligen utvecklas till tre minuter. Efter varje set ta en 30-sekunders paus, och upprepa övningen. Träningspass bör upprepas tre gånger per vecka.

Syfte

Pendeln svänger övningarna är tänkta att rehabilitera styrkan i den aktiva och statiska stabilisatorer i axelleden. Dessutom kommer återställande av de berörda skuldrans rörelseomfång ske, vilket är avgörande för atletisk individer. Målet med övningarna pendeln svänga är att uppnå och bibehålla full och smärtfri rörelseomfång eller rom. Det syftade också till att stärka och förbättra uthålligheten i de drabbade armen. Pendeln svänger övningen är avsett för personer som återhämtar sig från bicipital tendinit. Dessa pendeln svänga övningar är utformade och genomföras korrekt licensierade sjukgymnaster efter noggrann utvärdering med ordentlig övervakning av en läkare. Försök aldrig att självmedicinera eller att utföra någon av dessa övningar utan att först rådfråga en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.