vilken typ av läkare ordinerar för astma?

Astma är ett komplicerat tillstånd, som dess svårighetsgrad varierar från person. Det finns tre primära typer av läkare som kan hjälpa behandla astma, och två av dem är specialister

Fakta

Astma är en sjukdom som påverkar funktionen av dina luftvägar eller luftrören. Även om en allmän husläkare kan behandla astma i olika åldersgrupper bör svårare astma behandlas av en specialist, enligt Astma-och Allergifonden of America (AAFA).

allergolog

Enligt AAFA, cirka 50 procent av vuxna astmatiker har allergi-astma. Du bör söka en allergolog om symtomen är vanliga och störa dag till dag aktiviteter.

Pulmonologist

AAFA rapporterar att en pulmonologist kan behandla astma. En pulmonologist är certifierad vid behandling av lungsjukdomar, inklusive astma. Om din astma är allvarlig men inte allergi-inducerad, bör du se en pulmonologist.

Behandling

Oavsett vilken typ av astma läkare du väljer, kommer han att bestämma graden av symptom och föreskriva att en eller en kombination av långsiktiga och kortsiktiga läkemedel. Långsiktiga läkemedel syftar till att förebygga symtom, medan de korta läkemedel för behandling av astma flare-ups.

Tips

söka de bästa läkare för dina egna unika situation. Om du inte är nöjd med behandlingen av en allmän läkare, så ska du se en allergolog eller pulmonologist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.