hur man väljer en laser för laser ögonoperationer

Det är viktigt att veta de subtila skillnaderna mellan de lasrar som finns idag . Tänk dock att det i de flesta fall är den sakkunskap som kirurgen långt viktigare än vilken typ av laser han använder i förfarandet <. h4> Välj den bästa typ av laser för ditt fall
1 .
Slit skanning lasrar används för de mest exakta och smidigt skär av alla typer av lasrar . Eftersom de använder mycket små strålar av ljus , kan kirurgen koncentrera sig på en liten yta utan att ha Laser Touch i omgivande områden. Slit skanning lasrar kan orsaka över-korrigering , vilket är varför vissa läkare bara använda dem i särskilda fall.
2 .
Välj plats skanning lasrar används för bekvämlighet och deras bred spridning. Eftersom detta är den mest populära typen av laser som används idag i korrigerande ögonkirurgi , är många läkare vana vid att arbeta med den . Spot scanning laser är det bästa valet i fall av oregelbunden astigmatism , eftersom de kan skanna hornhinnan utan att producera stora ablationer .
3 .
Välj brett ljus lasrar först efter att tala med din läkare om deras och nackdelar . Denna typ av laser använder en stor balk , vilket minskar det förfarande tid men ökar risken för komplikationer . Om din läkare använder en bred stråle laser regelbundet , är det troligt att han har lärt sig att manövrera den korrekt för att minska risken för problem , men du bör ändå prata om det .
4 .
Besök US Food and Drug Administration hemsida för en aktuell lista över lasrar godkänts för användning i öga kirurgi (se Resurser nedan) . Rapporterna kommer att hjälpa dig att förstå vilka lasrar är godkända av FDA , ge dig en allmän uppfattning om hur enheterna fungerar och uppdatera dig om förändringar objekten genomgår eller kliniska prövningar där de används .
5 .
forska fram nya alternativ och system för att ta reda på om det finns något mer lämpligt för ditt fall . Ständig teknisk utveckling och nya lasersystem eller innovationer kommer in på marknaden med jämna mellanrum.

tips och varningar


 • inte Kasta en kirurg bara för att han inte använda den typ av laser du föredrar . Istället talar med kirurgen för att diskutera dina alternativ och oro , och fråga varför kirurgen föredrar att arbeta med en viss laser ögonoperationer system .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.