Vilka är biverkningarna av ögonlocksplastik ?

Plastikkirurgi är vanliga i dessa dagar , speciellt mindre förfaranden som ett öga lyft . Men efter att ha kirurgi görs på dina ögon kan komma med vissa risker . Det vanligaste öga förfarande kallas en ögonlocksplastik , vilket innebär att ta bort överflödig hud från övre och undre ögonlocket för att skapa en ljusare , mer vaken utseende . Medan de flesta människor som genomgår denna operation är nöjda med resultatet , kan en del erfarenhet negativa bieffekter

Irritation

Efter ögonlocksplastik , är det första du kanske märker irritation runt behandlingsområdet. Små milier , eller whiteheads , kan dyka upp i närheten av snittet och dina ögon kommer sannolikt att klia , bränna och känns torr . Din syn kan bli suddig i några dagar också, men om detta är bestående ska du meddela din läkare.

Sensation ändringar

Varje operation riskerar att skada nerver . Ögat Området är mycket känsligt , så kirurgi kan orsaka dina förnimmelser för att ändra . Du kan känna domningar eller stickningar i närheten av ögonen eller dina ögon kan kännas kallt . Dina ögon kan också klia allvarligt . Vanligtvis sensation förändringar försvinna när din snitt läka , men det finns en risk för de förändringar som permanenta , så var beredd på möjligheten av känslan ändringar innan du går under kniven .

ektropion

En annan möjlig biverkning av ögonlocket kirurgi är ektropion . Detta är en relativt sällsynt biverkning som gör att undre ögonlocket att sloka nedåt . Det ser ofta ut som att huden håller på att dras ner , men det finns ingen yttre tryck . Tyvärr är detta en permanent biverkning och skulle sannolikt behöva ytterligare kirurgi för att reparera .

Blödning

Kraftig blödning är en potentiell biverkning för de som har genomgått ögonlocksplastik . Snittet kan blöda utåt i en snabbare takt , speciellt om du har en levra eller anemi . Kan dock ett annat villkor också utveckla kallas retrobulbär hematom , som innebär att bygga upp blod bakom ögat . Dimsyn eller blindhet kan utvecklas som en följd , men detta är mycket sällsynt .

Ärrbildning

Tyvärr har vissa personer som får ögonlocksplastik sluta med ärrbildning . Ärren visar vanligtvis upp vid snittet platsen . För det mesta kommer några synliga ärr bleknar med tiden , men om du utvecklar en infektion efter ögonlocksplastik , det finns en ökad chans till en större , mer uttalad ärr .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.