Vilka är symtomen på en inåtväxta ögonfrans ?

Enligt Merck , är inåtväxande ögonfransar , som också kallas trichiasis , orsakas av en mängd olika skäl. Ibland är orsaken ett felaktigt ögonlock . Andra gånger kan det vara orsakade av bakterier. Behandlingen av detta tillstånd varierar från att ta bort ögonfransar med pincett för att cryosurgery . Oavsett orsaken till inåtväxta ögonfrans , symptom på detta tillstånd är vanligtvis universella

Inflammation

En inåtväxande ögonfransar gör att ögonlocket blir inflammerad . I de flesta fall kommer inflammation påverkar bara den del av inflammerade ögonfrans . Men om inåtväxande ögonfrans utvecklas till en svår infektion kan hela ögonlocket blir inflammerad.

smärta eller obehag

Smärta och obehag är vanliga symtom på en inåtväxande ögonfrans . Svårighetsgraden av dessa symtom är direkt kopplade till graden av inåtväxande ögonfrans . När ögonfrans första börjar bli inåtväxande , en känsla ofta liknas vid sand i ögat är vanligt , men när håret är helt inåtväxande och inflammerad , blir smärtan mer uttalad , oftast till den grad att inte kunna öppna ögat .

synrubbningar

Eftersom en inåtväxande ögonfrans repor i ögat, synstörningar är vanliga . Störningen kan vara allt från enkla grumlighet till fullt utvecklad synförlust på det drabbade ögat . Dessa störningar orsakas av skador på hornhinnan . I extrema fall är ett hornhinnan transplantationen det enda sättet att korrigera störningar .

Torra ögon

En inåtväxande ögonfransar kan göra ditt öga torrt . Om detta inträffar kan det hända att den smärta och /eller irritation blir värre . Smörjande ögondroppar eller salva kan bidra till att minska irritation och skador som orsakats av piskan gnugga hornhinnan .

andra symptom

Om din inåtväxande ögonfransar orsakas av annan ögonsjukdom , såsom en okulär autoimmun sjukdom eller trakom , Kan du uppleva andra symptom . Dessa inkluderar överdriven öga dränering och /eller ögonlocket ärrbildning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.