effekterna av Lasik laser ögonoperationer

Den som har berott på glasögon eller kontaktlinser i år och har genomgått LASIK laser öga vet hur mycket det förfarande kan förvandla hennes liv . Åratal av beroendet av korrigerande linser på grund av närsynthet , långsynthet eller astigmatism kan elimineras på några minuter , med patienter som återvänder till de flesta normala aktiviteter inom några dagar . Men medan det är den mest populära elektiv ögonkirurgin i USA , är Lasik fortfarande ett tekniskt komplicerat förfarande med en rad olika faktorer och utfall .

arbetsordningen och Post- Op Effects

LASIK är en sammanfattning , ganska smärtfri procedur som inte kräver några förband eller stygn . De flesta förfaranden senaste 10 till 15 minuter med bara ett par minuter av den faktiska laser penetration , som ofta känns lite som lufttryck blåser in i ögat . Omedelbart efter operation bör patienten bära en skyddande sköld öga hela tiden och bör inte köra bil eller planerar att göra något arbete eller verksamhet för resten av den dagen eller åtminstone följande dag . Det är viktigt att patienten skydda ögon och använda den angivna återfuktning droppar konsekvent . I 24 till 48 timmar , kommer de att återvända för att se sin läkare , som kommer att utvärdera hur klaffen är helande och testa sin vision . Även om helande på rätt sätt, bör patienter bär inte ögonmakeup i två veckor , bör inte ägna sig åt ansträngande kontakt sport i fyra veckor , skall fortsätta att bära ögonskydd på natten i fyra veckor och bör inte bada eller få i en badtunna för åtta veckor . Annat än att livet är tillbaka till det normala.

omedelbara resultat

Under de första dagarna efter ingreppet , en patients syn kommer att försämras , vilket kan inbegripa suddighet , dis och ljuskänslighet . Patienter kan uppleva lindriga besvär med klåda , sveda eller känsla som om det finns något i deras ögon . Trots dessa känslor , patienterna inte under några omständigheter , att gnugga ögonen . Vision kan börja förbättra redan samma dag av förfarandet , och de flesta ser ganska väl två till tre dagar efteråt . Ändå kan variera vision för så många som sex månader innan det stabiliserar , och det finns en chans att under- eller overcorrection som kan kräva en uppföljning förfarande .

Långsiktiga resultat

Medan långsiktiga resultat ännu inte är tillgängliga , LASIK har en hög nöjda i månader och år efter ingreppet . I en studie från 2008 visade American Society of Cataract och refraktiv kirurgi ett 95 procent ränta patienttillfredsställelse bland LASIK patienter över hela världen . Medan drygt hälften av alla patienter få 20/20 vision , mer än 90 procent får minst 20/40 vision efter det första ingreppet , enligt American Association of Professional Eyecare specialister . Ändå är ett utfall utifrån ett antal faktorer, inklusive ögonform och storleken av den nödvändiga korrigeringen , den läkare som utfört ingreppet och vilken typ av laser som används . En lista över alla typer av Lasik lasrar godkänts av FDA och deras träffsäkerhet kan hittas i avdelningen Resurser.

Behörighet

Det är inte alla som bär korrigerande linser är en bra kandidat för LASIK . Patienterna måste vara 18 år eller äldre och kan inte ha haft en förändring i deras recept för de senaste två åren . Utöver detta , de med stora pupiller , tunna hornhinnor , kroniskt torra ögon , en historia av ögonsjukdomar, och vissa andra sjukdomar ( speciellt autoimmuna sjukdomar ) är inte heller bra kandidater för en komplett korrigering .

Komplikationer

Under de första åtta åren av dess tillgänglighet, fått FDA 140 klagomål från LASIK missnöje , vilket utgör mindre än en på 10. 000 US LASIK patienter , enligt ASCRS . En av de vanligaste , lindriga komplikationer är torra ögon , som noterades i så många som 20 procent av ögon genomgår LASIK i en studie från 2007 i European Journal of Ophthalmology . Mer extrema frågor, såsom lock komplikationer som kan leda till fler permanenta ögonskador , förekommer hos färre än 1 procent av patienterna , enligt LasikSurgeryNews . com . Andra sällsynta biverkningar inkluderar dis , en förlust av sina rättade bästa vision och tillväxt . Ändå är Lasik ett relativt nytt förfarande . Medan FDA CITES få långsiktiga komplikationer är det återstår att se livslång resultat av LASIK , så få longitudinella studier har hittills genomförts .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.