PRK ögonkirurgi problem

En av de tidigaste och mest vanliga typer av laser ögonoperationer , photorefractive Keratectomy eller PRK , är ett effektivt förfarande för att korrigera synen . Faktum är att de långsiktiga resultaten från PRK ögonkirurgi tenderar att vara mycket bättre än andra former av laser ögonoperationer , såsom LASIK . Tyvärr finns det också ett antal problem som kan uppstå PRK ögonkirurgi

Hur PRK öga kirurgi fungerar

PRK ögonkirurgi använder en excimerlaser för att omforma hornhinnan . I förfarandet bort kirurgen epitelet ( det yttre lagret av hornhinnan ) . Detta gör att läkaren att omforma ögat med hjälp av laser . Med PRK , kan en kirurg korrigera synfel såsom närsynthet och astigmatism . Efter PRK ögonkirurgi , bär patienten speciella kontaktlinser som fungerar som bandage . Dessa linser kan epitelet tid att läka och regenerera .

Smärta

En av de vanligaste PRK problem öga kirurgi är smärta . Eftersom epitelet avlägsnas helt , är hornhinnan utsätts för. Detta känsliga område tar veckor att regenerera , och under den tiden många patienter upplever ömhet . Denna typ av smärta är det klagomål patienter har oftast om PRK , och är en av anledningarna till att många öga kirurger föredrar att använda LASIK , som LASIK patienter tenderar att uppleva mindre smärta än PRK patienter .

Ihållande Torrhet

De flesta patienter som opereras laser öga kommer att uppleva någon grad av torrhet , och de som har PRK ögonkirurgi är inget undantag. Denna torrhet gör att ögonen att känna kliande och irriterade . För de flesta patienter minskar torra ögon över tid . Vissa människor, däremot , har ihållande torka . Denna ihållande torrhet måste behandlas med ögondroppar eller andra torra ögon mediciner .

Under-korrigering eller astigmatism

PRK ögonkirurgi patienter ibland lider av under-korrigering också. Detta inträffar när kirurgen tar bort antingen för mycket eller för lite vävnad från hornhinnan . När detta händer är lösningen oftast att genomgå en operation för laser öga för att rätta till problemet.

En patient kan utveckla en astigmatism om kirurgen tar bort vävnad i en ojämn sätt . Återigen , är en annan laser ögonoperationer krävs för att korrigera astigmatism .

förvriden syn

Några PRK ögonkirurgi patienter upplever förvriden syn efter deras laser ögonoperationer. De kan se glorior omgivande föremål. De får uppleva en bländning på natten . Vissa patienter upplever dubbelseende . Mindre förvriden syn problem kan behandlas med ögondroppar , medan mer allvarliga problem med synen kräva ännu en operation laser ögat .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.