historia laser ögonoperationer

Laser ögonoperationer är en typ av brytningsfel kirurgi används för att behandla en rad olika synproblem . Denna behandling använder laser för att ändra formen eller storleken på ögats yttre yta , den så kallade hornhinnan . Olika typer av laser ögonoperationer för att behandla närsynthet , långsynthet och astigmatism , ett alternativ till glasögon eller kontaktlinser . Forskarna har experimenterat med hornhinnan ändring i hundratals år , men det tog utvecklingen av moderna lasrar för att göra laser ögonoperationer ett hållbart alternativ för ett stort antal patienter .

tidigaste historia

Utvecklingen av laser ögonoperationer började år 1823 när forskare Johannes E. Purkinje konstaterat att visioner bildas genom reflektion av externt ljus . Hans arbete var grunden för den moderna vetenskapen om keratometry , vilket innebär att mäta och förstå form och storlek på hornhinnan . Genom 1867 , hade kirurger börjat använda vanliga kirurgiska verktyg för att utföra kataraktkirurgi , med begränsad framgång . 1869, var ögonläkare Hermann Snellen först med att föreslå att behandla problem med synen genom att skära i hornhinnan .

Den första synen Kirurgi

Den första lyckade användningen av kirurgi för att behandla en vision problem utfördes 1895 av holländska kirurg E. Faber . Efter en hornhinna snitt för att behandla astigmatism , var Fabers patienten kan passera ögat tester som behövs för godkännande vid Royal Military Academy . Forskning och studier inom området fortsatte under början 20th century , med få framgångar . 1939, en japansk läkare vid namn Tsutomu Sato expanderat kraftigt det moderna bruket av keratotomi . Hans arbete på fältet började när en patient hade ett fall som bröt patientens glasögon . Det trasiga glaset klippa hans öga , och när ögat läkt fann patienten hans astigmatism botas. Detta ledde Sato att experimentera med hornhinnan kirurgi på ett stort antal patienter på 1940-talet och 50-talet . Efter hans död fann man att många av dessa fall ledde till ett antal komplikationer , även Sato krediteras med att göra keratotomi kirurgi ett bärkraftigt alternativ för allmänheten .

Laser Eye Surgery

Bygga om Sato : s arbete , arbetade kirurger runt om i världen till perfekt hornhinnan operation under hela 20-talet . På 1970-talet förstod forskarna att helt enkelt ändra formen på hornhinnan : s inre skikten bättre resultat än andra nedskärningar eller rakning . Detta uppnåddes genom att ta bort ett inre skikt hornhinna , frysning den, sedan tillbaka det i ögat. Den förändrade formen kunde ofta läka mest problem med synen . År 1980 var den första laser ögonoperationer utförts av en grupp amerikanska forskare . Ledda av Dr Gohlam E. Peyman använde teamet en arbetsmarknad som koldioxid att krympa en patients hornhinnan utan att ta bort det . Samtidigt använde en europeisk lag en excimerlaser att platta till hornhinnan i en process som kallas Photorefractive Keratectmoy ( PRK ) .

Senaste 20th Century

Under hela 1980-talet blev PRK den dominerande typen av laser ögonoperationer . Även om det ansågs ganska exakt, tillförlitlig, kom PRK med flera komplikationer . Först handlade det om en hel del smärta för patienter , tillsammans med en vecka lång återhämtningsperiod . Dels har många patienter kvar med synproblem som dis eller suddighet . På grund av dessa problem var PRK småningom övergavs till förmån för laserstyrda hornhinna omformning . Med förbättrad laserteknik , var kirurger kan säkert och effektivt omforma hornhinnan med minimal komplikationer . Processen blev slutligen namnet LASIK , vilket står för Laser ( LAS ) in situ ( I ) keratomileusis (K ) , som hänvisar till hornhinnan omforma .

Moderna Laser Eye Surgery

som laser och tekniker kirurgi blir mer avancerade , laser ögonoperationer är tillgänglig för ett större antal patienter med mer komplicerade problem med synen. De med tunna hornhinnor kan vara bättre lämpade LASEK , som kombinerar PRK och LASIK teknik för att behandla ögat . Medan traditionell LASIK använder en kniv för att skapa en liten flik i hornhinnan för att ge tillgång laser , använder Bladeless LASIK istället två lasrar , som kan vara säkrare för vissa högre risk patienter . Anpassad Wavefront LASIK använder en dator att skapa en egen hornhinna omarbetning baserat på en individs unika ögonform och frågor vision .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.