risker med laser ögonoperationer

Laser ögonoperationer befriar de flesta från att behöva använda glasögon eller kontakter för synkorrigering . Laser ögonoperationer , i de flesta fall är en permanent synkorrigering förfarande . Men som någon form av operation , kan laser ögonoperationer medföra vissa risker . I många fall riskerna är sällsynta , men det är viktigt att känna till riskerna och hur dessa skall hanteras risk när det gäller laser ögonoperationer

Laser Eye Surgery

Många människor är nöjda med resultaten av refraktiv kirurgi eller laser ögonoperationer. Laser ögonoperationer är fördelaktigt eftersom det minskar behovet av glasögon eller kontaktlinser . Laser ögonoperationer utförs av ögonläkare och den korrigerar närsynthet , långsynthet och astigmatism . Läs mer om de eventuella riskerna med laser ögonoperationer i följande uppgifter

synproblem

Ja, laser ögonoperationer förmodar att korrigera synen . emellertid en möjlig biverkan av laser ögonoperationer en förlust på vision eller försvagande synproblem . Med förlust av synen, kommer en person inte att kunna avgöra vissa linjer på syntavla och ingen mängd av kirurgi , bär kontakter eller glasögon kommer fixa detta . Detta är en följd av lasern öga behandlingen i sig .

Efter laser ögonoperationer kan vissa människor upplever nattblindhet , dubbelseende eller bländning eller har glorior . Dessa effekter sker vanligtvis på natten eller när det är låg kontrast som en dimma .

Torra ögon syndrom

I tider efter behandling av lasern öga kirurgi , kan ögat inte fuktig nog för att producera tårar , vilket resulterar i torra ögon syndrom . Torra ögon syndrom är obehagligt och kan minska synligheten genom att skapa dimsyn och andra synproblem . Det är möjligt att detta skall vara ett permanent tillstånd efter operationen. Om torra ögon syndrom sker, kan intensiv släppa terapi behandling bli nödvändig. Intensiv droppe behandling görs på en patient till patient basis , så att ingen behandling är lämplig .

Ålder

Många människor som får kirurgi laser öga kan hitta framsynthet återuppstå med utvecklingen av ålder . Om detta är erfaren , kan det vara nödvändigt för patienten att få glasögon med utvecklingen av ålder .

Risker under och efter operation

Komplikationer som kan uppstå under laser ögonoperationer är felaktig utrustning. Utrustningen kan begå ett fel som skärning i luckan över hornhinnan hela vägen igenom istället för att bara klippa toppen flik . Om detta sker , får förfarandet inte fortsätta eller permanenta skador kan orsakas för ögat .

Efter den första lasern öga kirurgi , kan en lucka över hornhinnan flytta , vilket leder till inflammation eller infektion i ögat . Om detta händer kan patienten måste genomgå en ny operation eller få allvarliga invasiva behandling med droppar . Om denna behandling inte korrekt i ögat kan det vara tillfällig för ännu bestående blindhet beroende på situationen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.