hur man kan bli av ögoninflammation

Inflammation i ditt öga kan vara obehagligt och fula, och kan bero på en bakteriell infektion, exponering för UV-ljus, virusinfektioner eller ens som en del av sjukdomsprocesser från sjukdomar som tuberkulos eller reumatoid artrit. Behandling för inflammation i ögat varierar beroende på orsaken till inflammation. Ett besök på din optiker kommer att vara i för att diagnostisera ditt enskilda fall. Oftast är ögoninflammation enkelt behandlas
1.
Besök din optiker eller familjeläkare för att fastställa orsaken till ögat inflammation.

Det finns två huvudtyper av inflammation i ögat: ögonkonjunktivit (rosa ögon) och uveit. Uveit delas in i fyra kategorier: choroiditis (påverkar en sub-skikt i näthinnan), (påverkar bak i ögat) retinit, (påverkar den mellersta delen av ögat) cyclitis och irit (påverkar iris). Din läkare kommer att identifiera vilken kondition du har genom att genomföra en synundersökning och genom att beställa blodtester.
2.
hålla sig till en steroid regim som förskrivits av din läkare om du har blivit diagnostiserad med en icke-infektiös form av ögoninflammation.

steroider sannolikt kommer att vara i form av ögondroppar som du behöver använda i det påverkade ögat (ar) för en viss tid. Dessa droppar hjälpa till att lindra smärta i samband med inflammation och hjälpa dina ögon att självläka.
3.
Följ med antibiotika enligt ordination av din läkare om du har fått diagnosen infektiös uveit eller konjunktivit. Infektiös ögoninflammation orsakas av en infektion i ögat, får så antibiotika droppar eller oral medicinering ordineras.

fortsätter att ta antibiotikabehandling eller använda antibiotika droppar så länge som din läkare ordinerat. Även om ditt öga börjar titta eller mår bättre, är det viktigt att du är klar med antibiotika med din läkare specifikationer så att infektionen inte återvänder.
4.
Behandla uveit eller konjunktivit vid hem genom att sätta varma kompresser över det drabbade ögat för att minska smärta. Om din ögat är känsligt för ljus, kan du bära mörka solglasögon tills ögat läkt för att förhindra detta. För att minska smärta och svullnad hemma, försöka ta acetylsalicylsyra eller ibuprofen enligt anvisningar på flaskan. Om tillståndet förvärras, måste du träffa en läkare.
5.
Följ upp med din läkare. Vissa former av uveit är tecken på ett underliggande medicinskt problem såsom lupus, tuberkulos eller reumatoid artrit, som alla kräver extra behandling. Din läkare kan vilja att utesluta dessa eller andra allvarliga tillstånd.

I många fall är orsaken till uveit inte klart, men det tros vara relaterat till stress i vissa fall.

tips och varningar


 • Det är viktigt att söka läkare om du har ögoninflammation eller smärta. Ibland, vid obehandlad fall kan synen försämras tillfälligt eller på obestämd tid. Timing är det väsentliga när behandlingen påbörjas, för ögoninflammation.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.