är det normalt att ha hud taggar på mina ögonlock?

Du kanske har märkt en hud tillväxt på ögonlocket, och har en viss oro om det. Om det bara är en hud tagg, kan du vara lugn, hud taggar är vanliga på ögonlocken och är sällan något allvarligt

Hud Taggar

En skin tag är ett litet, icke-cancersvulst på huden. Det verkar vara en flik eller en bit av huden, vanligen kött-färgad och kan växa till storleken av en druva.

Ögonlocken

ögonlocket är ett mycket vanligt ställe att få en hud tagg. Det är en av de vanligaste områdena för en skin tag att inträffa, eftersom de tenderar att växa i områden där huden kan gnugga på huden.

Förekomst

Hud-taggar är mycket vanliga. Enligt Nili N. Alai, MD, faad, ungefär hälften av befolkningen rapporteras ha hudflikar vid något tillfälle. Även barn kan få dem, de oftare utvecklar hos vuxna, speciellt de som är medelålders.

Faror

Hud-taggar är i allmänhet ofarliga och behöver bara tas bort om de blir irriterade eller bli fastnat av något.

borttagning

Hud-taggar kan avlägsnas genom flera tekniker, t. ex. skärning, frysning eller etsande. Med hjälp av en nål doppas i flytande kväve kan vara ett säkert sätt att frysa bort en ögonlockshuden tag.

Försiktighetsåtgärder

Om du ser en skin tag på ögonlocket, är det en bra idé att ha den granskas av en läkare, även om du inte är intresserad av det bort. Detta kommer att säkerställa att det inte är något annat som får oroande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.