kommer testosteron att göra ögonbryn hår växa?

Testosteron är ett hormon som kallas en androgen. Det produceras i testiklarna hos män och äggstockarna hos kvinnor. Det används också i huvudsak hos anabola steroider som ett sätt att bygga muskelmassa. Förutom muskeltillväxt, är testosteron ansvarar för hår tillväxt på flera platser på kroppen

Betydelse

testosteron främst betraktas som en manligt hormon. Ändå spelar den en viktig roll i mognadsprocessen av båda könen. Hos män är den ansvarig för kropp egenskaper såsom testiklar och ökad bröstmusklerna. Men fördelarna testosteron även kvinnor genom att stärka muskler och ben och bidra till sexualdriften (libido).

Missuppfattningar

testosteron gör inte ögonbryn hår växa. Enligt byrån för giftiga ämnen och sjukdomar kansli, steroider som testosteron "minska tillväxttakten i ögonbryn, fransar och hår på armar och ben. " Istället "testosteron kommer i allmänhet att stimulera tillväxten av blygd och armhålan hår. "

Effekter

Även om ökningstakten i ögonbrynen förblir opåverkad, inte testosteron spela en roll i hårväxt. När puberteten träffar, släpper kroppen testosteron, som är ansvarig för hårväxt som normalt börjar i skrevet och armhålorna. Som testosteronnivåer fortsätter att stiga, kan hår börja visas i andra delar av kroppen såsom hakan, överläppen, utkanten av bröstvårtor, och buken.

Tester

En person kan genomgå en testosteron test för att kontrollera den exakta nivån av testosteron i kroppen. Detta görs genom att rita en liten mängd blod från en ven. Blodet analyseras sedan externt för att bestämma mängden testosteron i blodet. Beloppet mäts i nanogram per deciliter (ng /dL). Enligt National Library of Medicine, är den genomsnittliga mängden testosteron 300 till 1. 000 ng /dl för män och 20 till 80 ng /dl för kvinnor. En minskad mängd testosteron kan stå för symtom som låga nivåer av könshår och försenad pubertet. En ökad mängd testosteron kan indikera förekomst av testikelcancer, äggstockscancer sjukdom och brådmogna (tidigare än normalt) puberteten.

Hårborttagning

Det finns många sätt att tunna buskiga ögonbryn hår. Ögonbryn hår kan avlägsnas hemma med pincett eller sax. Men denna metod inte permanent ta bort hår och kan vara smärtsamma. Elektrolys är en process för att avlägsna hår genom att administrera en elektrisk ström. Elektrolys är permanent och kan utföras av en professionell hårborttagning klinik. Annan permanent metod för hårborttagning med laser borttagning, som liksom elektrolys, utförs strikt på professionella kliniker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.