laser ögonoperationer för retinal reparation

Laser öga kirurgi är en vanlig behandling för retinal komplikationer. Laser kirurgi används för att reparera retinal tårar, några retinal avdelningar, diabetesretinopati, och ven och artär Bettavvikelser i näthinnan

Syfte

Laser kirurgi används för att täta läckande blodkärl i ögat när det gäller venös ocklusion och diabetesretinopati, och för att täta näthinnan på baksidan av ögat när det gäller tårar och avdelningar.

Behandling

Enligt Digby Eye Associates, innebär laserbehandling användning av intensivt ljus heller till att små områden eller på flera platser. Detta kallas pan-retinal fotokoagulation.

Förfarande

laserkirurgi görs som ett öppenvården förfarandet, och tar fem till 15 minuter, enligt Capital Health Eye Centre. Ögat är vidgade innan förfarandet, och en bedövande droppe ges för att minska obehag från objektivet används för att förstora näthinnan och håll ögonen öppna.

Biverkningar

Vision kommer att bli suddig en timme eller två efter lasern förfarandet. Perifera seendet kan försvinna på platsen av laserbehandlingar, enligt Mayo Clinic.

Komplikationer

Om lasern oavsiktligt syftar till fel del av ögat, kan normal vävnad förstöras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.