motorhuv ögonsjukdom (eller CBS)

Charles Bonnet syndrom (CBS) är en sjukdom som normalt återfinns hos äldre. Det kännetecknas av hallucinationer och försämrade vision. Ofta är det förväxlas med delirium, demens eller reaktion på medicinering. Om behandlas felaktigt kan det finnas allvarliga, negativa komplikationer

Historia

Charles Bonnet var en schweizisk filosof. När Bonnet morfar nästan blev förblindad av grå starr 1760, började han med visuella hallucinationer.

Orsaker

Viss forskning har pekat på symptom när personen inte tittar på något stimulerande. Man tror att när vi åldras och ögonen börjar inte, får hjärnan tror att det ser saker som inte finns, såsom fåglar, byggnader eller mönster.

Hallucinationer

finns några vanliga hallucinationer att personer med CBS erfarenhet, t ex landskap, ansikten och grupper av människor. Även om hallucinationer är normalt inte skrämmande, kan effekten av att ha en hallucination orsaka mycket lidande.

Behandling

Det finns ingen behandling för CBS, men att vara medveten om att visioner är hallucinationer hjälpa vissa känner mindre ångest. Ibland slår på en ljus eller flytta ögonen runt kan justera fokus och eliminera visioner.

Vem kan få CBS

CBS typiskt påverkar människor sent i livet och dem vars vision är att misslyckas. Den hallucinationer går ofta bort efter ett år till 18 månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.