pepparspray lättnad för ögon

Pepparspray innehåller paprika, hittade den aktiva ingrediensen i cayennepeppar. När pepparspray kommer i kontakt med ögonen, skapar det en smärtsam brännande känsla som kan pågå under en tid. Om en stor mängd pepparspray tillämpas, får en person inte kan öppna ögonen för allt från 10 minuter till en timme. Pepparspray är ännu kan orsaka tillfällig blindhet. Relief finns dock om ögonen är snabbt och korrekt behandlade

Behandla Eyes Pepparspray

Eftersom det kan finnas spårmängder av pepparspray i luften, är det nödvändigt att först flytta en person som har sprutats i ögonen till en väl ventilerad plats. Medan eskortera personen till frisk luft, uppmuntra honom att behålla lugnet. Det är viktigt att han inte börjar få panik och gnugga ögonen, eftersom detta bara kommer att förvärra situationen. Väl ute, vänd person, så att vinden är i hans ansikte. Detta kommer att bidra till att skingra den rök som ytterligare kan förvärra ögon. Om personen inte kan tas utanför, en fläkt bör användas för att ge luft.

Med korrekt ventilation, kan behandling av ögonen börjar. Det första, om den drabbade personen är bär kontaktlinser, bör de tas bort. Nästa, det bästa lindring för pepparspray är cool, rinnande vatten. Ansiktet och ögonen ska spolas med vatten. Den sprayanordning finns på många diskbänkar fungerar effektivt. Om utanför arbetar en trädgårdsslang också. Om det behövs, spola ögonen med kallt vatten. Gör så tills den brinnande börjar försvinna. Efteråt kan en kylklamp eller kall kompress placeras över ögonen för att avvärja inflammation eller svullnad. Kontaktlinser skall rengöras grundligt och blötlagd i sin vanliga rengöringsmedel.

Om rätt behandling tillämpas, är lättnad vanligtvis uppnås inom 45 minuter. Men om symptomen kvarstår, ögonen fortsätter att brinna, erfarenheter personen synproblem, utvecklar bröstsmärtor, en kall svett eller ytlig andning, han bör vidtas för att en läkare eller sjuksköterska omedelbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.