katarakt ögondroppar myter

Miljontals dollar spenderas varje år för att behandla grå starr, en vanlig ögonsjukdom. Vissa tillverkare hävdar att de har en ögondroppe för att förhindra eller lösa grå starr, och patienter rädd för kataraktoperation köpa dem. Att veta om dessa myter kan spara tid och pengar, och kan också hjälpa till att hålla ögonen friska

Katarakt

Bakom eleven sitter den naturliga linsen i ögat. Med åldern blir linsen till en gul, grumlig dimma och suddar vision.

Förebyggande Myt

En myt innebär att förebygga grå starr. Ögondropparna hävdar att med hjälp av drop kommer att förhindra grå starr bildas, men underlåter att erkänna att grå starr är en del av det naturliga åldrandet av ögat.

Upplösning Myt

En annan myt hävdar att konsekvent användning av ögat droppar kommer att göra grå starr försvinna eller lösas upp. Eftersom grå starr inte är uppbyggda av ett ämne utan är faktiskt ett resultat av linsen grumling, dropparna har ingenting att upplösa.

Faror

Food and Drug Administration har inte godkänt någon droppe som hävdar att bota grå starr, och dessa droppar säljs i ögat "kosttillskott. "Ta också försiktig när du använder dropparna med obekanta ingredienser eftersom allergiska reaktioner kan förekomma.

Solutions

Katarakt kan endast korrigeras med kirurgi. Förfarandet är säkert och utförs under strikta riktlinjer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.