knapriga ögon & allergier

Allergier orsakar ofta ögonen till vatten, vilket kan leda till en knaprig formation runt ögonen. Det är möjligt allergier kan leda till en ögoninfektion från konstant gnugga och torka ögonen när de vatten. Vare sig från allergier själva eller av en infektion som beror på den allergier, crusty ögon och allergier verkar gå hand i hand

ögonallergier

Ögonen påverkas när de utsätts för ett ämne du är känslig för eller allergiska mot. Rodnad och irritation är uppenbara. Många allergener transporteras genom luften, dock i vissa fall kan de överföras genom kontakt.

What Happens

När en allergisk reaktion inträffar, kan ögonen överreagera på det allergen som orsakar en överproduktion av tårar och slem. När denna överproduktion börjar torka, en skorpa former. Detta sker ofta medan du sover och dina ögon är slutna och du kan finna det svårt att öppna dina ögon när du vaknar.

Symtom

allergiska symptom kan vara hosta, nysningar, rinnande näsa, nästäppa som kan orsaka huvudvärk, kliande hals och röda, svullna kliande ögon. Du kunde ha alla dessa symtom eller endast en eller två, men i de flesta fall är ögonen påverkas eftersom de tenderar att vara de första att reagera på allergener.

Få befrielse

Avsvällande innehåller kärlsammandragande som gör ögats blodkärl mindre, rensa upp någon rodnad. Antihistaminer kan hjälpa minska överproduktion av tårar. Undvika allergen, om möjligt, kommer att medföra en viss lättnad.

Behandling

Se en läkare för att bekräfta vad du är allergisk mot och undvika vad som orsakar ögonallergi. Om dina allergier är alltför många för att eventuellt kunna undvika dem helt, vidta åtgärder för att kontrollera allergener. Detta inkluderar vistas inomhus med luftkonditioneringen på i stället för att ha fönster öppna under perioder av hög pollen räkna, bära solglasögon som lindas runt huvudet och kör med stängda fönster. Om du har husdjur, hålla dem upp dina möbler. Om dina symtom är allvarliga, kan din läkare ordinera ett läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.