vilken typ av kontaktlinser är bäst för dina ögon?

Välja den bästa kontakter för dina ögon är ett subjektivt beslut eftersom varje typ av kontaktlinser har sina egna fördelar. Bedöma din vision vårdbehov-till exempel hur noggrann du är om städning dina kontakter och om du har torra ögon-kommer att hjälpa dig att välja par kontakter som passar dig bäst

Hygien

engångsbruk kontakter är den mest hygieniska typ av kontaktlinser, som bäraren sätter på ett nytt par varje dag och avyttrar dem den kvällen. Därigenom undviker en ansamling av bakterier och protein som kan orsaka ögoninfektioner.

Linsskötsel

kontaktlinser som inte kräver daglig desinficering är engångsbruk kontakter och förlängas slitage kontakter. Förlängdes emellertid bära kontakter, slitna över natten för upp till en vecka, utgör en större risk för ögoninfektioner än andra kontakter.

Vision skärpa

gas permeabla kontakter, som är styva, bibehålla sin form bättre än mjuk kontakter , vilket ofta resulterar i skarpare syn.

Komfort

Medan gas permeabla kontakter förutsätter en anpassningsperiod innan de är bekväma att bära på grund av sin styvhet, mjuka kontakter är oftast bekväma från början.

torra ögon

traditionella mjuka kontakter gjorda av plast innehåller vatten som ger dina ögon med syre, men dessa kontakter torkar snabbt och kan förvärra torra ögon. Nya silikonhydrogel kontakter och gas permeabla kontakter har liten eller ingen vattenhalt, vilket gör att dina ögon andas naturligt utan indunstning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.