Vad är en normal triglycerider läsning?

Trigylcerides är blodfetter som kan mätas och användas som indikatorer för hjärtsjukdomar och andra sjukdomstillstånd, såsom diabetes. Ett blodprov kommer att avgöra om du har en normal triglycerid läsning. Hälsosam livsstil kan hjälpa dig att upprätthålla normala nivåer trigylceride

Funktion

Triglycerider lagras i kroppens fettceller. De frigörs från celler när det behövs för energi mellan måltiderna och när din kropp har ingen annan källa till bränsle.

Tidsplan

triglycerider i blodet kommer från livsmedel nyligen intaget, så blodprover för att avgöra triglycerid ska vidtas efter en övernattning snabb för den mest exakta mätningen.

Riktlinjer

En normal trigylceride läsning är mindre än 150 mg /dL, enligt National Cholesterol Education Program senaste riktlinjer. En läsning mellan 150 och 199 mg /dL anses gränsfall hög.

Test

triglycerider test är en del av en rutin lipidprofilen som också innefattar testning för HDL och LDL-kolesterol och andra riskfaktorer för hjärtsjukdom. De med normala triglyceridnivåer avläsningar testas mindre ofta än de med höga triglyceridnivåer som kräver övervakning.

Rekommendationer

För att bibehålla normal trigylceride avläsningar, rekommenderar American Heart Association stanna på en ideal kroppsvikt, minska ditt intag av mättade fett, transfettsyror fett och kolesterol och skära ner på alkoholintaget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.