biverkningar av tretinoin kräm

Läkare ordinera Tretinoin grädde för att förbättra en mängd olika hudåkommor. Det jämnar hudtonen, förbättrar acne, mörk eller ojämn pigmentering och uppkomsten av rynkor. FDA har godkänt Tretinoin kräm för behandling av acne, men det är allmänt användas för att förbättra andra hudåkommor. Denna off-label användning av drogen är utbredd, och flesta människor tål tretinoin kräm väl. Det finns några biverkningar av tretinoin kräm som du bör vara medveten om om du överväger att använda det.

en snabbare av hudtumörer

Den svåraste biverkan av tretinoin är möjligheten att en ökad frekvens av utvecklingen i hudtumörer. Mayo Clinic rapporterar att det finns vissa belägg för att när den tillämpas på tumörer som är föremål för antingen artificiellt ultraviolett ljus eller solljus, kan Tretinoin kräm orsaka snabbare tumörtillväxt. Bevisen för detta är i de inledande skedena, och forskning är motsägelsefull. Det bästa råd för denna situation är att använda Tretinoin kräm under överinseende av en läkare och kombinera det med vanlig hud prov.

känslighet i huden

känslighet i huden är en relativt vanlig biverkning av Tretinoin grädde. Den hudirritation kan variera från mild, såsom narig eller värme, till svår brännande, stickande, peeling eller rodnad, enligt Mayo Clinic. Ofta huden känslighet avtar med tiden. För att minimera inverkan av tretinoin kräm på huden, använd det varannan dag tills huden har tid att bli acklimatiserad till medicinering. Öka inte dosen till en daglig tillämpning tills huden är inte längre visar tecken på känslighet.

Tillfälliga förändringar i pigmentering

Den fortsatta tillämpningen av tretinoin kräm kan leda till förändringar i hudens pigmentering. För att minska risken för denna biverkan, minska exponering av huden för solljus och andra former av UV-strålar. Till exempel, bära hatt och använda en solskyddsfaktor på minst 30 när du är utanför.

Interaktioner

Använda tretinoin grädde medan andra produkter kan öka risken för att utveckla hudirritation som en bieffekt. Hårborttagningsprodukter kan raklödder eller toner med alkohol som huvudingrediens och skurmedel alla öka hudens känslighet. Den som normalt använder dessa produkter bör avstå från att använda dem när de börjar använda tretinoin kräm. När huden anpassar sig till tretinoin grädde, börja lägga till andra produkter långsamt. Vid första tecken på irritation, stoppa både hud produkten och tretinoin grädde tills irritationen försvinner. Fortsätt använd tretinoin kräm medan huden är irriterad kan leda till peeling, blåsor och allmänt obehag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.