hjärtblock exempel

hjärtblock är en sjukdom som orsakar hjärtats elektriska signaler som ska blockeras mellan förmaken (övre kammare) och ventriklar (nedre kammare) i hjärtat. Detta block kan helt eller delvis, vilket resulterar i inga symtom till allvarliga symtom som svimning och hjärtarytmi. Hjärtblock exempel första graden, andra graden, tredje graden, och bunta gren.

First Degree

Första gradens hjärtblock är också känd som första graden antrioventricular (AV) hjärtblock. Denna typ av hjärtblock uppstår när den elektriska impuls som gör de rörelser hjärtat pumpa via AV-noden för långsamt. Första gradens AV-block normalt inte orsakar symtom. När denna typ av hjärtblock är närvarande, hjärtrytmen och graden av hjärtat är fortfarande normalt. Första gradens AV-block kan förekomma hos idrottare som tränar rigoröst eller personer som använder digitalis, en medicin som kan bromsa överföringen av hjärtats elektriska impuls från förmaken till kamrarna. Denna typ av hjärtblock kan också orsakas av ventrikulär hjärtinfarkt, ischemisk hjärtsjukdom, höga nivåer av kalium i blodet, kalciumblockerare, betablockerare, inflammation i hjärtat, och elektrolytobalans.

andra gradens

andra gradens block kan klassificeras som Mobitz I och II Mobitz block. Mobitz Jag block uppstå när elektriska impulser blir försenat. Detta håller inträffar tills hjärtat hoppar över ett slag helt. Dessa block kan bero på strukturella avvikelser i noden, ökade Tonen i vagusnerven, och användningen av läkemedel som fördröjer ledning av elektriska impulser i hjärtat. Mobitz II block är mer allvarligt, eftersom hjärtat elektriska impulser inte når ventriklarna. Detta kan orsaka en onormalt långsam hjärtrytm, vilket kräver en pacemaker för korrigering. Mobitz II block brukar ha organiska orsaker, vilket innebär att de är orsakade av strukturella abnormiteter.

Tredje graden

tredje gradens hjärtblock är också känd som komplett hjärtblock. I denna typ av block, passerar den elektriska impuls inte från hjärtats övre kammare till den lägre kammare. Detta gör att oberoende pacemakern i hjärtat nedre ventriklar till kontrakt och pumpa blod. Blodet pumpas långsammare än när atriella pacemakern fungerar korrekt, så den normala funktionen av att hjärtat inte upprätthållas. Tredje gradens hjärtblock kan vara övergående (tillfällig) eller kronisk (permanent). Tillfälliga tredje gradens block kan orsakas av ischemisk hjärtsjukdom, överdriven ton av vagusnerven, hjärtinfarkt (hjärtattack), digitalis toxicitet, användning av kalciumantagonister eller betablockerare, inflammation i hjärtmuskeln, och elektrolytobalans. Kronisk komplett block kan orsakas av degenerativa förändringar i hjärtat och hjärtinfarkt.

Bundle Branch

grenblock orsakar en fördröjning av hjärtats elektriska impuls eller ett hinder för den väg som används för resor av elektriska impulser. Detta kan göra det svårare för hjärtat att pumpa blod ordentligt. Symtom på grenblock är svimning, yrsel, och en långsam hjärtfrekvens. Detta villkor kan orsakas av högt blodtryck, hjärtinfarkt, kardiomyopati (försvagade hjärtmuskel), bakteriella infektioner i hjärtat, ärrvävnad som utvecklar efter operation, virusinfektioner i hjärtat, och hjärtproblem som är närvarande vid födseln. Grenblock kan leda till allvarliga komplikationer som hjärtinfarkt, hjärtdöd, och hjärtarytmier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.