tecken på en hjärtinfarkt

hjärtinfarkter är ansvariga för fler dödsfall bland både män och kvinnor i USA än någon annan orsak, enligt American Heart Association. Hjärtinfarkt, även kallad mycardial infarkter, uppstår när det är stopp i en del av hjärtat, förneka området adekvat syre och ledde till döden av den del av muskeln. Tecknen på en hjärtinfarkt kan variera från så milda att de går obemärkt till svår.

Bröstsmärtor

Bröstsmärta är ett symptom oftast förknippas med hjärtinfarkt. Bröstsmärtor under en hjärtattack kan variera från mild till svår, och det kan ha flera olika egenskaper. Vissa individer upplever klämma eller tryck i bröstet, medan andra har skarp smärta. Vissa personer beskriver känslan som brännande, och det är ofta misstas för matsmältningsbesvär eller halsbränna. Smärtan kan vara konstant eller intermittent, som varar några sekunder eller minuter åt gången.

Överkroppen Obehag

Smärta och obehag ibland kan kännas i andra delar av kroppen under en hjärtattack. Förnimmelser av domningar eller smärta kan kännas i nacken, käken, rygg och armar. Obehag kan variera från diffus värk i dessa områden för att akut, skarp smärta. Enligt Mayo Clinic är dessa symptom ses ofta hos kvinnor. Tillsammans med obehag, andfåddhet eller bröst tyngd kan också förekomma.

Ångest

Vissa individer uppger att de känner ångest eller en känsla av undergång strax före uppkomsten av hjärtinfarkt. Symtom är ökad hjärtfrekvens, svettningar, kallsvettning och yrsel. De som har drabbats av ångest och panikattacker kan inte ha möjlighet att lätt se skillnad mellan sådana episoder och en hjärtattack.

Kvinnors Symtom

Kvinnor upplever ofta olika symtom under en hjärtinfarkt än de som de fått av män. Honorna har sannolikt övre ryggont, yrsel och trötthet som kan pågå i dagar. De har ofta inte upplever akuta bröstsmärtor. Enligt Cleveland Clinic, visade en studie att endast 30 procent av kvinnorna lider hjärtinfarkt rapporterats bröstsmärta som symptom. Kvinnor rapporterar också upplever trötthet, andfåddhet och sova avbrott mer än en månad före hjärtinfarkt evenemanget.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.