tidigaste möjliga tecken på autism

Autism är ett av flera autismspektrumstörningar, som kännetecknas av försenad sociala och fysiska utveckling samt försenad tal-och kommunikation. Autism uppstår vanligen inom de första levnadsåren, och föräldrar kan upptäcka tidiga symtom genom att följa sitt barns milstolpar för lämplig ålder.

Brist på Smiling och engagemang

Även mycket unga barn börjar le och hitta sätt att spela och ha kul. Så unga som två eller tre månaders ålder, blivit spädbarn intresserad av leksaker och människors ansikten och försök till lek. Barn med autism inte ler, greppa och hålla leksaker och andra föremål, eller don de leker med sina händer och fötter som andra unga barn gör.

Ingen ögonkontakt

En av de tidiga tecken på autism, vilket kan ses inom de första månaderna, är en brist på ögonkontakt. Barn med autism kanske inte kan röra sina ögon i olika riktningar och har ofta svårt att följa ett föremål eller en person med deras ögon. Vissa barn kommer också tycks ha sina ögon korsas ofta.

Nr Joller

med ungefär tre månaders ålder, kommer att bebisar börjar att försöka prata och kommunicera, babblade på och på och göra ljud med munnen. Ett tidigt tecken på autism är ingen babblar eller försök att kommunicera verbalt inom det första året. Även avsaknad av sådana läte inom de tre första månaderna kan vara ett stort varningstecken för autism.

Blir äldre

Som barn blir äldre, de naturligtvis bli mer intresserade av spel, samspela med andra och försöker kommunicera. Dessa är de viktigaste områdena för utveckling påverkas av autism, så eventuella förseningar inom dessa områden kan vara en möjlig tidig varning om autism.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.