göra öra ljus verkligen fungerar?

Öron genomlysning är en alternativ medicin förfarande där ett koniskt ljus används för att värma vax i örat. Det vax och annat skräp som ligger i hörselgången påstås då mjukas upp och lossnat och droppar ner i botten av ljuset. Det också rapporterats att genom att vissa patienter att örat ljus fungerar också som en lätt undertryck eller suganordning att hjälpa dra ytterligare skräp och envis partiklar från örat. Det finns en hel del kontroverser om öronljusterapi och dess användning, effektivitet och trygghet, eftersom åsikterna varierar mellan användare och skeptiker. FDA gjorde ett officiellt uttalande år 1998 att den inte främjar eller stödjer användningen av örat genomlysning

Hur Ear genomlysning sker

För att utföra ett öra genomlysning förfarande bör alla leveranser först samlas såsom ljuset, bricka och en match. Öron ljus kan köpas i fysiska butiker hälsokost eller alternativ utrustning medicin. Ljusen är vanligen cirka 12 inches i längd och är tillverkade av en lätt tyg, som exempelvis bomull eller linne som är rullade i en liten konformad och sedan doppas i ett vax som bivax eller soja. För att utföra genomlysning --- två personer bör vara närvarande för att säkerställa användarvänlighet och säkerhet. Mottagaren ligger helt enkelt på deras sida med örat uppåt. Ljuset i sig borde göras och stödjas av en partner, med liten bricka fånga överskott stearin eller aska. Hela processen tar ungefär 30 till 45 minuter. Under processen, mest öra ljus bilda en liten torva eller inre kanal för att absorbera skräp och extra vax. När du är klar är en liten hud eller hårt skal av vax kvar på brickan.

Fördelar

Några av fördelarna med öronljusterapi anspråk på att vara lossnar och borttagning av öronvax, smuts och andra främmande föremål i hörselgången. Många människor söker öronljusterapi som ett sätt att rensa sina bihålor eller en känsla av igensatt hörselgångar eller täppt öron. Andra rapporten det hjälper med örat värk och minskar öroninfektioner. Ett av de viktigaste fördelarna Många rapport är mindre vax, smuts och en renare och hälsosammare öra. Andra människor känner att de har mycket mindre tryck i öronen och huvudet, och att Huvudvärk och allergiproblem verkar försvinna. Vertigo, en gemensam innerörat problem som resulterar i yrsel och en känsla av off-balance också har varit känt att förbättra med örat genomlysning.

Faror

Samtidigt som många hävdar fördelar med att använda ett öra ljus --- andra, inklusive läkare rapport gömda faror. Enligt audionom, Richard Carmen, har han sett patienter kommer in på hans kontor med synliga brännskador och ärr på deras trumhinnor --- några med permanent hörselnedsättning och skador öra. Det finns också risk för att stearinet eller annat skräp fastna och ge en infektion inne i örat. Vissa patienter rapporteras också bränns i ansiktet eller håret.

Smoke

Den rök som bildas vid förbränning av vaxet i ljuset ger en rök. Denna process, ofta kallad osmos, är en typ av diffusion genom huden i örat. Denna effekt har något verkligt sätt att orsaka skada på örat --- men röken kan släppa aska eller annat skräp som kan genomföras i örat omedvetet.

Kontroversiella Borttagning

Det har förekommit diskussioner om vad Innehållet är inne i ett öra ljus efter ingreppet av örat genomlysning har utförts. Många tror att det är vax, som inkom smuts och damm, parasiter, buggar och slem. Det finns skeptiker som anser att detta skräp bara bitar av stearinet som har brutits av och egentligen inte något från mottagaren. Många skeptiker tror också att öronljusterapi inte producera ett vakuum per säga, att en verklig vakuum skulle skada örat allvarligt --- leder till hörselnedsättning, att det är endast värmen från lågan replikera känslan av sug-eller vätske-och skräp dras från örat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.