hur man kan förhindra blåsor med atletiska tejp

Repetitiva rörelser, friktion och fukt bidrar alla till blåsor. Oavsett om du krattar gården eller springa ett maraton, blåsor är ett smärtsamt jobbigt som kan bromsa ner dig och även stoppa dig. Det finns flera saker du kan göra för att förhindra blåsor, inbegripet skydd områden utsatta för blåsbildning med atletiska tejp
1.
Tänk vilken typ av arbete du kommer att göra och var du kan få en blåsa. Till exempel, om du kratta, kan du få blåsor över handflatorna, men om du kör, kan du få blåsor på hälarna.
2.
Rengör och förbereda området. Athletic band behöver en ren och torr yta att hålla. Undvik att lotion eller andra hudprodukter till området, såvida inte din läkare föreskrivit.
3.
Täcka området först med ett plåster, gasbinda, papper tejp eller en bomullstuss om du hud är känslig för atletisk band, eller om du behöver mer utfyllnad och stötdämpning. Det är frivilligt.
4.
Använd rätt storlek atletiska tejp. Om bandet är för bred, kanske du måste trimma ner den. Om så är fallet, förbereda flera band innan handen för att göra tejpning lättare.
5.
Tejpa till området på ett sätt som täcker och skyddar, men inte stör kroppens naturliga rörelseomfång. Om bandet begränsar dina rörelser, bort det och börja om.
6.
Använd inte mer än två lager tejp. Lägga till fler band kommer inte att ge extra skydd, och kan göra saken värre om det orsakar dina handskar eller skor som passar alltför tätt. Jämna ut eventuella rynkor eller veck i tejpen eftersom dessa kan ge sina egna blister som orsakar friktion.
7.
Testa ditt band. Gör en rörelse som liknar den du ska utföra och se om tejpen lossnar, spännen eller raster. Justera efter behov.
8.
Inte är beroende av band enbart för skydd. Bär kvalitet strumpor som håller fötterna torra skor som passar ordentligt och inte skaver eller handskar avsedda för den aktuella uppgiften. Dessa poster kommer att arbeta tillsammans med ditt band till kelp förhindra blåsor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.